Секрети очищення духовки, дека і решітки від жиру та нагару

26.06.2024   23:00    436

Проста порада, яка допоможе завжди підтримувати духовку в ідеальному стані. Ми часто готуємо в духовці. І після приготування духовка може виглядати просто жахливо.

Бризки жиру, нагар, залишки їжі, що пригоріли. Якщо відразу не помити духовку, то згодом це тільки накопичуватиметься.

Невже після готування щоразу доведеться витрачати ще й 1-2 години на чищення духовки? Ні! У цій статті ми розповімо простий спосіб, який допоможе вам швидко та легко очистити духовку всередині. Завдяки такому чищенню, нагар у духовці не накопичуватиметься, а значить, духовка завжди буде виглядати як нова!

Останні новини:  Що робити, якщо огірки гірчать, як полин

Засіб

Отже, вам знадобиться чашка із теплою водою та 1 столова ложка засобу для миття посуду. Добре розмішайте засіб для посуду у воді. Далі вилийте цей розчин на лист і додайте ще 2 кружки теплої води.

Головне, що потрібно пам’ятати під час такого чищення – духовка має бути гарячою. Тобто закінчили готувати, дістали їжу з духовки і відразу зробіть так. Тепер потрібно вимкнути духовку, закрити її та залишити мінімум на одну годину.

Духовка охолола. У миску виливаю брудну воду з дека і серветкою видаляю складніші забруднення. Далі миємо деко жорсткою стороною губки та засобом для миття посуду. Весь жир, що пригорів, розм’якшився і дуже добре видаляється.

Останні новини:  Чим підживити солодкий перець, щоб урожай був удвічі більшим

Якщо потрібно змочити лист, то використовуйте для цього тільки гарячу воду. Після чищення споліскуйте деко під водою і витирайте його насухо. Тепер давайте відмиємо ґрати з духовки. Двох годин було достатньо, щоб розм’якшити жир та бруд. Використовуйте жорсткий бік губки та засіб для миття посуду, щоб очистити решітку.

Як очистити решітку в духовці?

Усередині духовки всі забруднення теж розм’якшилися. Щоб очистити духовку всередині, достатньо змочити ганчірку гарячою водою і витерти всі жирні бризки. Для видалення більш серйозних забруднень можна використовувати харчову соду.

Останні новини:  Які рослини не можна підгодовувати деревним попелом

Чим відмити духовку?

Не забудьте і про дверцята духовки. Усі жирні бризки на ній стали м’якими. Тому, щоб відмити скло в дверцятах духовки, вам знадобиться ганчірка або м’яка губка, змочена в гарячій воді. Для сильних забруднень додайте на губку трохи засобу для миття посуду.