Палеонтологи з’ясували, що в давнину великі кенгуру жили на деревах

27.06.2024   14:30    367

Група дослідників з різних країн опублікувала доповідь, в якій пояснила, як виглядали кенгуру, що мешкали в Австралії приблизно 40000 років тому. Спосіб життя і зовнішність цієї незвичайної тварини вчені відновили завдяки несподіваній знахідці.

Вони виявили останки самця і самки кенгуру на південному заході Австралії. Після тривалого вивчення скам’янілостей дослідники встановили, що в давнину половину свого життя кенгуру проводили на деревах, що в принципі практично неможливо, враховуючи важку масу цієї тварини.

Останні новини:  Астрофізики стверджують, що розкрили таємницю подорожей у часі

 

“Ми визначили, що останки тварин, вимерлих близько 40 тисяч років тому, можуть належати виду Wallabia kitcheneri. Це рід австралійських сумчастих сімейства кенгурових. Вперше цей вид був описаний в 1989 році за знайденими останками черепа і зубів. Під час нових розкопок вдалося знайти два практично повних скелета”, — розповіли вчені.

Крім того, вони підкреслили, що в давнину у кенгуру були дуже довгі пальці на задніх і передніх лапах, а також величезні вигнуті кігті. Завдяки таким кінцівкам тварини чіплялися за стовбури дерев і забиралися наверх. Крім того, дослідники визначили, що на передніх лапах у древніх кенгуру також були потужні м’язи, що дозволяють утримувати велику вагу. Фахівці не виключили, що стародавні сумчасті були набагато більші за сучасні.

Останні новини:  Вчені розкрили таємницю смерті Чингісхана