Ось як ви приймаєте важливі рішення: вчені зробили унікальне відкриття у людському мозку

16.06.2024   00:30    283
Група вчених виявила, що співпраця між двома частинами мозку, префронтальною корою та гіпокампом, допомагає нам уявляти майбутні результати. Це дозволяє краще планувати та приймати рішення.

Вчені з’ясували, що дві частини мозку — префронтальна кора і гіпокамп — працюють разом, щоб допомогти людям уявляти майбутні результати і краще приймати рішення. Префронтальна кора діє як симулятор, який перевіряє можливі дії, використовуючи інформацію, збережену в гіпокампі.

Останні новини:  Вчені висунули новий закон еволюції

Людський мозок

Вчені виявили, що взаємодія між префронтальною корою та гіпокампом важлива для обдуманого прийняття рішень, коли потрібно зважити різні варіанти, а не просто швидко реагувати. Це відкриття важливе не лише для людей, а й для тварин, оскільки ці механізми є основою інтелекту.




Марсело Маттар, один із авторів дослідження і доцент Нью-Йоркського університету, розповів, що краще розуміння роботи мозку може допомогти лікувати розлади, які впливають на прийняття рішень.

вчені дослідили людський мозок

Такі відкриття відкривають нові можливості для дослідження мозку і створення нових методів лікування нейрологічних захворювань.