Маленька і небезпечна. У Китаї знайшли новий вид гадюк

15.06.2024   20:30    2441

Дослідники з Китаю виявили новий вид отруйної змії в Юньнані, регіоні, відомому своїм біорізноманіттям. Новий вид, названий Ovophis jenkinsi, був знайдений у 2008 році в Інцзяні та остаточно ідентифікований у 2023 році.

Змія отримала свою назву на честь герпетолога Роберта «Хенка» Вільяма Гарфілда Дженкінса, який був відомий своєю пристрастю до змій і допомагав Китаю та іншим азіатським країнам у проєктах зі збереження та управління зміями.

Останні новини:  Розпечений купол спричинить різке підвищення температури: у небезпеці мільйони людей (фото)

Ovophis jenkinsi зазвичай має темно-коричнювато-сірий колір, іноді темно-помаранчево-коричневий, з трапецієподібними плямами на спині. Дослідники зазначають, що змія повільна, але може проявляти агресію в разі загрози, роздуваючи тіло і швидко атакуючи. На сьогодні немає даних про випадки укусів людей цим видом.

Цей вид є ендеміком китайського повіту Інцзян і зустрічається тільки там. Він активний здебільшого восени, віддаючи перевагу прохолодним, вологим і дощовим ночам, ймовірно, щоб уникнути конкуренції з іншими зміями. Змія, ймовірно, харчується дрібними ссавцями.

«У майбутньому ми збиратимемо більше інформації про O. jenkinsi, включно з їхнім зовнішнім виглядом, поширенням і звичками, щоб поліпшити наше розуміння цього виду,» — заявили дослідники.

Останні новини:  Відкриття в англійському замку: унікальні графіті часів Наполеона вразили істориків