Канцлер Австрії зробив несподівану заяву про удари по Росії

18.06.2024   23:38    287

Удари по Росії із західного озброєння допустимі. Якщо Європа дасть слабину, то російські генерали можуть піти ще далі.

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер в інтерв’ю Neue Zürcher Zeitung. Він назвав “Глобальний саміт миру” першим кроком до припинення війни. “Звичайно, без Росії миру не буде. Путін напав на Україну. Тому в нього є можливість припинити війну в будь-який момент. Але війни починаються швидко, і тим, хто їх починає, важко швидко їх закінчити”, – сказав політик.

Останні новини:  Прем’єр Грузії зробив чергову скандальну заяву щодо України

Він назвав гарним знаком участь у зустрічі делегацій із понад 90 країн. “Мої бесіди, особливо з партнерами з Африки, Латинської Америки та Азії, показали, що в Європі йде війна. Це війна в Європі, але не європейська війна. Цей саміт також дуже чітко показав одну річ: у всьому світі є союзники миру”, – додав він.

Хаммер переконаний, що країни БРІКС мають великий вплив на Росію і дуже критично ставляться до Заходу, а без них санкції не спрацюють. За його словами, їхня часткова участь у саміті тішить.

Хоча Австрія і є нейтральною країною, вона підтримує загальну зовнішню політику Євросоюзу, а також солідарна в питаннях санкцій проти Росії та надання фінансової допомоги Україні.

Останні новини:  Таємничий політ "літака Путіна" до США: з'явилася цікава деталь

Канцлера попросили прокоментувати слова міністра оборони Клаудії Таннер, яка заявила, що Захід переходить червону межу, дозволяючи Україні атакувати територію РФ зі своєї зброї.

“Ця дискусія йде в неправильному політичному напрямку, і дуже шкода, що акцент ставиться саме на цьому. Згідно з міжнародним правом, такі напади на Росію допустимі. Якщо Москва припинить агресію, військова допомога автоматично скоротиться. Якщо європейці поступляться, це може спонукати російських генералів піти ще далі, ніж вони вже роблять”, – відповів Нехаммер.

Удари по Росії: хто дав “зелене світло”

За право України бити по російських позиціях і об’єктах виступає Велика Британія, Данія, Чехія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Естонія, Латвія, Литва, Канада, Фінляндія, Польща, Швеція і Норвегія.

Останні новини:  Путін подарував Ину "російський" лімузин Aurus із деталями з Південної Кореї

Пізніше заборону на такі атаки зняли і Сполучені Штати Америки. Відомо, що це вже дозволило зменшити інтенсивність обстрілів Харкова.





uapress.kyiv.ua