Експерт роз'яснив, чому 95-ий бензин заборонений для автомобілів з пробігом

15.06.2024   18:41    1607

Багато автовласників намагаються заправляти машину бензином із вищим октановим числом. Причиною тому існуюча думка про те, що машина на АІ-95 видає більше потужності, а також краще працює двигун. Експерт у розмові з журналістами розповів, чому не варто використовувати для старих автомобілів дорожчий тип бензину і до чого це може призвести.

Останні новини:  Українці масово цікавляться дешевими американськими автомобілями: що купують

Справа в тому, що у автомобілів, які були випущені давно, низький ступінь стиснення в двигуні. Через високооктанове паливо двигун відчуває підвищені навантаження. Тому, якщо в машину дозволено зливати АІ-92, не варто використовувати АІ-95 та АІ-98. Це призведе до зайвих витрат, крім того, двигуну буде важче впоратися з навантаженням. Йдеться про машини, вік яких становить 20-30 років, пише Wheel News.

Останні новини:  Журналісти дізналися, скільки коштуватиме перший електромобіль Ferrari

Якщо говорити про сучасні турбомотори, тут ситуація зовсім інша. Через використання недорогого палива можливе пошкодження поршнів і таких деталей двигуна, як блок циліндрів, клапани і, власне, самого турбокомплексу. У цьому випадку висока ймовірність зменшення терміну служби двигуна, а також зниження його потужності. Експерт зазначив, що варто дотримуватися рекомендацій виробника та використовувати паливо, зазначене у паспорті автомобіля.


autotheme.info

Останні новини:  BMW офіційно представила новий кросовер BMW X3 2025 року