Експерт розповів, чим можна замінити гальмівну рідину в екстрених ситуаціях

24.06.2024   13:15    184

Насправді все не так критично, як може здатися на перший погляд. Навіть падіння рівня гальмівної рідини – це всього лише пів біди. За умови, що цю проблему автомобіліст своєчасно помітить. Важливо розуміти, що рівень цієї рідини може впасти в будь-який момент у разі пошкодження одного зі шлангів. Крім того, це ж спостерігається, коли рідина втрачає свої властивості і просто починає википати під впливом високої температури, що само собою відбивається на поведінці педалі гальма.

Отже, що ж робити за таких обставин? На практиці автолюбителю слід негайно звернутися в сервісний центр, щоб перевірити гальмівну систему на цілісність. Однак часом проблема застає зненацька, коли до найближчого сервісу ще потрібно дістатися. Зрозуміло, з міркувань власної безпеки тут краще викликати евакуатор, щоб без жодних проблем доставити машину на СТО і не переживати за її збереження.

Останні новини:  Kia Sportage, Hyundai Tucson і не тільки: ТОП-10 вживаних кросоверів, які радять купувати експерти

При цьому багато автолюбителів не готові розщедрюватися на послуги евакуатора і шукають інші рішення. Наприклад, за таких обставин часто спливає питання, а чим із підручних засобів можна замінити гальмівну рідину? Експериментувати зайвий раз не варто, але й сидіти без діла теж не найкраще рішення. Тому діяти потрібно залежно від обставин. Як тимчасовий захід може підійти звичайна дистильована вода або спирт.

Тут важливо розуміти, що згадані рідини можуть закипіти внаслідок тривалої роботи гальмівної системи. Крім того, в зимову пору року вода може просто замерзнути. З цієї причини краще розглянути варіант зі склоомивачем. Головне, щоб це була зимова незамерзаюча рідина, розрахована на низькі температури. Також у разі потреби можна вдатися до використання рідини для гідропідсилювача керма. Щоправда, останню, як і гальмівну рідину, мало хто має при собі.

Останні новини:  Експерт розповів, навіщо вмикати кондиціонер у заторі

Саме тому оптимальним вибором може стати антифриз. Тим паче, що ця рідина насправді про запас є майже у кожного автомобіліста. У цьому разі хотілося б нагадати, що це лише тимчасовий захід, щоб дістатися до сервісного центру зі справними гальмами. За своїми властивостями жоден перерахований склад надовго не може замінити гальмівну рідину, а це зі свого боку прямо позначається на безпеці, з якою зайвий раз жартувати не слід, щоб не потрапити в серйозну дорожньо-транспортну пригоду.





wheel-news.com

Останні новини:  Fiat Topolino перетворили на дороге пляжне багі