Audi оновив сімейство електрокарів e-tron

18.06.2024   18:15    460

Німецька компанія Audi провела планову модернізацію електрокарів сімейства e-tron GT. Головна відмінність новинки стала батарея збільшеної місткості. Вона має у своєму арсеналі 97 кВтг замість колишніх 84-х, а, крім того, вона стала легшою за попередницю.

Система регенерації тепер дозволяє використовувати до 400 кВт потужності та керується спеціальним тумблером на кермі. Запас ходу може сягати 609 км. При зарядці на стаціонарних станціях батарею можна зарядити від 10 до 80% за 18 хвилин, а за 10 хвилин забезпечити додатковий пробіг до 280 км.

Останні новини:  Рада підтримала нову заборону для автомобілістів в Україні

Базова модель, яка тепер називається S e-tron GT, отримала пару електромоторів сумарною потужністю 680 к.с. (500 кВт). Віддача силового агрегату RS e-tron GT зросла до 857 л. (630 кВт), а новий флагман RS e-tron GT Performance є найпотужнішим серійним автомобілем компанії за всю її історію – 925 л. (680 кВт).

Збільшення потужності дозволило поліпшити швидкісні та динамічні характеристики. S e-tron GT розганяється до першої сотні за 3,4 с. RS e-tron GT на спринт потрібно 2,8 с, а RS e-tron GT Performance здатний розігнатися до 100 км/год за 2,5 с. Максимальна швидкість сягає 245-250 км/год залежно від версії.

Останні новини:  Якою буде оновлена Tesla Model Y

Гальмівна система стала більш ефективною, а за опцію можна замовити карбоно-керамічні диски та 10-поршневі супорти. Серйозних змін зазнала як базова пневмопідвіска, так і опційна активна підвіска. Основне завдання, яке стояло перед конструкторами компанії, полягало в тому, щоб при гальмуванні, наборі швидкості та маневруванні крени були мінімальними. Як опція можна замовити повнокероване шасі.




У салоні з’явилися нові крісла та кермо, а як опція можна замовити панорамний дах, прозорість якого можна міняти натисканням клавіші. Віртуальний кокпіт Audi також був модернізований, а в асортименті матеріалів з’явилися нові варіанти, включаючи дерев’яний шпон і мікрофібру.

Останні новини:  Audi презентувала найпотужніший Q8 в історії марки (Фото)

Європейські ціни на новинку стартують з 126 000 євро за версію S e-tron GT, RS e-tron GT обійдеться мінімум в 147 500 тисяч, а за топовий варіант RS e-tron GT Performance доведеться заплатити не менше 160 500.



autocentre.ua