Рада підтримала нову заборону для автомобілістів в Україні

26.06.2024   15:03    1799

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект №11024 про захист природних заповідників. Про це повідомив міністр захисту довкілля Руслан Стрілець, пише SUV News.

«Роками природоохоронні території в Україні використовувалися як парки розваг. Квадроцикли, баггі та мотоцикли стали звичною практикою в туристичних Карпатах. Такі розваги знищують рослини та ґрунт, спричиняють забруднення і лякають диких тварин, особливо під час їх розмноження. Заборона їзди на позашляховиках є цивілізованою практикою, яка діє в багатьох західних країнах з сильними традиціями охорони природи, наприклад, в Ісландії, Чехії, Фінляндії та Норвегії», – зазначив Руслан Стрілець.

Останні новини:  Mercedes-Benz збільшує інвестиції в ДВЗ

Міністр зазначив, що законопроект дозволяє використання транспорту на дорогах загального користування, вулицях населених пунктів, приватних дорогах та для доступу до рекреаційних зон. Для порушників Кабінет Міністрів України пропонує посилити покарання. Ці правила викладені в законопроекті №11309, який змінює статтю 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За поїздку по бездоріжжю, яка завдає шкоди довкіллю, передбачено штраф від 8500 до 17000 гривень і конфіскацію знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Останні новини:  Suzuki випустить гібридну та вантажну версії Jimny


autotheme.info