Главу представництва ТАСС Австрія позбавила акредитації

26.06.2024   23:41    535

Австрія позбавила акредитації главу представництва ТАСС

Аріні Давидян не продовжили дозвіл на перебування в країні та зобов’язали залишити Австрію упродовж двох тижнів.

Главу представництва ТАСС Австрія позбавила акредитації

Фото: Pinterest (иллюстративное фото)

Австрія відкликала журналістську акредитацію в глави представництва російського державного інформагентства ТАСС Аріни Давидян і не продовжила їй дозвіл на перебування. Про це повідомляє міністерство закордонних справ РФ.

Російське МЗС викликало 26 червня шеф-кореспондента московського бюро австрійського суспільного телерадіомовника ORF Кароліну Шнайдер, якій було наказано здати акредитаційне посвідчення і найближчим часом залишити територію РФ.

Останні новини:  Таємничий політ "літака Путіна" до США: з'явилася цікава деталь

В австрійському ORF вважають рішення Росії щодо висилки керівника московського офісу «абсолютно незрозумілим». Було зазначено, що як і попередня висилка з Москви кореспондентки ORF Марії Кніпс-Віттінг, цей крок може бути витлумачений «лише як свавільний акт, спрямований проти незалежної журналістики».

У відповідь на рішення Москви Міністерство закордонних справ Австрії викликало 26 червня тимчасового повіреного у справах посольства РФ до міністерства.

Останні новини:  Столтенберг прокоментував імовірну допомогу Україні від Південної Кореї

Як заявила інформагентству АРА речниця МЗС, протест з приводу цього кроку буде висловлений російському дипломату в недвозначній формі.

«Ми засуджуємо цей невиправданий і неприйнятний крок. Він являє собою подальший довільний напад на вільну пресу в Росії, який не має жодних підстав», — зазначила вона.

Речниця австрійського МЗС додала, що позбавлення Шнайдер акредитації московського шеф-кореспондента ORF є «безпрецедентним».

Останні новини:  Байден відповів на критику свого виступу на дебатах із Трампом

Також стало відомо, що Росія заблокує трансляцію програм і доступ до сайтів австрійського суспільного мовника ORF та медіагрупи Österreich — поруч з 81 іншим європейським ЗМІ, у відповідь на заборону мовлення кількох російських пропагандистських ЗМІ в ЄС.

В МЗС Австрії рішуче засудили це рішення Кремля та анонсувавши виклик тимчасового повіреного у справах РФ.


korrespondent.net