Війська КНДР стануть “гарматним м’ясом” в Україні, – генерал Пентагону

26.06.2024   21:00    299

Пентагон відстежуватиме можливе пересування північнокорейських військ в Росію для їхньої участі у війні в Україні. Втім, у США вважають, що ці війська стануть “гарматим м’ясом” для ЗСУ.

Про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер під час брифінгу. За його словами, “це точно та річ, за якою варто стежити”.

“Я думаю, що якби я керував військовим персоналом Північної Кореї, я б поставив під сумнів відправлення своїх сил як гарматне м’ясо в незаконній війні проти України”, – заявив Райдер.

Він додав, що “ми бачили втрати російських військ”. Водночас генерал наголосив, що США будуть стежити за цим.

Останні новини:  Розвідка США заявляє про наближення війни між Ізраїлем та Хезболлою, – Politico

Угода Путіна з КНДР

Договір, підписаний Путіним і Кімом у середу, зобов’язує кожну сторону надавати негайну військову допомогу іншій у разі збройної агресії проти будь-якої з них.

Путін заявив, що Москва очікувала, що її співпраця з Північною Кореєю послужить стримувальним фактором для Заходу, але що немає необхідності використовувати північнокорейських солдатів для війни в Україні.

Останні новини:  Південна Корея заборонить експорт до Росії і Білорусі ще понад 240 товарів

Сполучені Штати та Україна заявляють, що Північна Корея вже надала Росії значну кількість артилерійських снарядів і балістичних ракет, але Москва і Пхеньян це заперечують.


uapress.kyiv.ua