BMW отримала позов у 5 мільйонів доларів за антену

26.06.2024   20:51    724
Власники кросоверів BMW X5 стверджують, що негерметичні антени «акулячій плавник» спричиняють суттєве пошкодження електрики машини.

На BMW подали колективний позов, у якому стверджується, що цілий ряд моделей обладнано антеною з «недосконалою конструкцією та/або виробництвом», яка дозволяє проникати воді. Якщо це станеться, це може призвести до збитків на тисячі доларів. 

Позов було подано до Окружного суду США округу Нью-Джерсі, і заява стосується моделей BMW 330i, 340i, M440i, M550i, 750i, X1, X3, X4, X5, X6 і X7 2017-2023 років випуску. Далі йдеться, що затікання спричиняє «корозію внутрішніх електричних компонентів, накопичення води в порожнинах кузова та пошкодження водою … інтер’єру». 

Останні новини:  Mercedes інвестує в двигуни внутрішнього згорання

На додаток до претензій щодо передбачуваного дефекту, позов припускає, що BMW активно намагається приховати проблему. Стверджується, що автовиробник «давно знав про дефект», але «не міг або не бажав» усунути його належним чином. 

44-сторінковий позов був поданий юристами жителя Каліфорнії Тіма Крафта, який придбав сертифікований уживаний X5 xDrive 40i 2019 року в 2023 році. У позові стверджується, що співробітники BMW у Сан-Дієго сказали, що транспортний засіб пройшов перевірку та був «без жодних проблем». 

Менш ніж через рік кросовер, як повідомляється, зазнав низки несправностей після сильного дощу. Зрештою Крафт приїхав до дилера BMW, який, як повідомляється, виявив «проникнення води в телематичний модуль керування та рекомендував заміну, включаючи заміну антени». Цей ремонт не покривався гарантією та мав коштувати близько 2500 доларів США. 




Крафт запротестував, «наполягаючи, що він не повинен платити за ремонт, оскільки антена була несправна». Незрозуміло, як він перевірив, що антена була несправна, але в кінцевому підсумку Крафт заплатив «92 долари за необхідний ремонт, тому що йому потрібен був безпечний і робочий автомобіль». 

Останні новини:  Стало відомо, чому половина власників електромобілів хочуть повернутися на авто з ДВЗ

У позові стверджується, що автомобілі страждають від «одного або кількох конструктивних та/або виробничих дефектів, які призводять до того, що конструкція антени від’єднується від даху… дозволяючи воді проникати в антену по швах і просочуватися всередину автомобіля». Потім у позові вказується на публікації в блогах і Reddit, що свідчить про те, що це широко поширена проблема. У ньому також згадується кілька скарг, поданих до Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA). 

Останні новини:  Suzuki випустить гібридну та вантажну версії Jimny

У позові також йдеться про низку інших дій, включаючи порушення Законів про гарантії споживачів, неправдиву рекламу, порушення гарантії, шахрайство та неправомірне збагачення – серед іншого. Адвокати вимагають суду присяжних і понад 5 мільйонів доларів відшкодування збитків. 


motorcar.com.ua