Абрикоси пішли, не проґавте шанс і закрийте їх на зиму у сиропі

24.06.2024   12:00    208

Але як зберегти цей смак на довгу зиму? Пропонуємо вам простий, швидкий та бюджетний рецепт абрикосів у сиропі, який дозволить насолоджуватися їхніми соковитими плодами навіть у холодні зимові дні.

Інгредієнти

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 500 г
  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота – 1 чайна ложка (або сік половини лимона)

Приготування

Абрикоси в сиропі на зиму

Спочатку підготуйте фрукти. Ретельно промийте абрикоси під проточною водою, а потім розріжте кожен плід навпіл і видаліть кісточку. Якщо бажаєте, можна залишити абрикоси цілими, лише зробивши надрізи.

Останні новини:  7 освіжаючих лимонадів, які треба встигнути приготувати цього літа

Заздалегідь підготуйте банки для консервації, ретельно їх промивши та простерилізувавши.

Приготуйте сироп. Для цього у великій каструлі змішайте воду і цукор. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився, а після того додайте лимонну кислоту або сік лимона, щоб сироп не зацукрився, а абрикоси зберегли яскравий колір.

Тепер настав час бланшування фруктів.

Останні новини:  Вперше скуштувала в кафе, тепер постійно готую вдома

Помістіть підготовлені абрикоси у киплячий сироп на 3-4 хвилини. Це допоможе зберегти їх форму й аромат.

Далі обережно вийміть плоди з сиропу за допомогою шумівки та розкладіть по стерилізованих банках, після чого залийте їх гарячим сиропом до самого верху, щоб у банках не залишилося повітря.

Нарешті закрийте банки стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном і накрийте рушником до повного охолодження. Це створить вакуум і забезпечить герметичність.

Останні новини:  Як приготувати кабачковий рулет: сезонна закуска

Зберігайте консервацію з абрикосами у прохолодному, темному місці. Вони готові до вживання вже через кілька тижнів, але можуть зберігатися до року.


odnaminyta.com