Беру кабачки та сир і готую смачнющу запіканку

28.06.2024   08:31    880

Кабачки – це смачний, корисний і доступний овоч, який готують по-різному. Хтось любить смажені кабачки, хтось їх запікає, хтось робить з кабачків рулетики, чи мариновані салати.

Пропонуємо до вашої уваги ще один дуже цікавий рецепт з кабачків. Кабачкова запіканка виходить смачною, ніжною, соковитою і не потребує доповнення. Така запіканка стане ідеальним варіантом для вечері. Крім того, що ця страва смачна, вона досить легка і низькокалорійна тому підійде навіть тим, хто слідкує за своєю фігурою.

Останні новини:  Дуже смачні бутерброди з намазкою і шпротами

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 800 г;
  • яйця – 4 шт;
  • сметана – 4 ст. л;
  • твердий сир – 100 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • часник – 1 зуб .;
  • кріп – 10 г;
  • зелена цибуля – 10 г.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще обрати молоді кабачки невеликого розміру. Якщо ж ви берете старі кабачки, краще їх очистити від шкірки та насіння.

Кабачки нарізаємо невеликими кружечками товщиною 5-7 мм.

Останні новини:  Мій улюблений холодний десерт Шоколадне Парфе
Рецепт соковитої кабачкової запіканки з сиром за 20 хвилин
Рецепт соковитої кабачкової запіканки з сиром за 20 хвилин

Злегка їх присолюємо і перемішуємо в окремій мисці. Готуємо заливку: для цього до чотирьох яєць додаємо сметану, сіль, перець, вичавлюємо зубчик часнику і ретельно все збиваємо вінчиком до однорідності.

Окремо натираємо твердий сир. Ідеально підійде моцарелла, сулугуні або інший сир, який вам подобається.

Беремо форму для випікання і змащуємо її ретельно вершковим маслом. Викладаємо у форму кабачки та заливаємо їх заливкою і посипаємо все натертим сиром.

Рецепт соковитої кабачкової запіканки з сиром за 20 хвилин
Рецепт соковитої кабачкової запіканки з сиром за 20 хвилин

Зарання розігріваємо духовку до температури 180°. У розігріту духовку ставимо запіканку і випікаємо її в середньому 30 хвилин до золотистої скоринки. В кінці приготування запіканку посипаємо нарізаною зеленню.




Цю страву можна подавати до столу як в гарячому так і в холодному вигляді. Запіканка виходить соковитою, ніжною і смачною.

Останні новини:  Заливна піца-омлет на сковороді з сосисками — швидкий рецепт

Ця страва не потребує доповнення, тому її можна їсти у чистому вигляді, та за бажанням, таку запіканку можна подавати разом з м’ясом, або свіжим салатом.

Смачного!


odnaminyta.com