Приготувала за 15 хвилин смачне печиво

28.06.2024   09:31    196

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 400 г;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін – 1 пакетик (1,5 г);
  • розпушувач – 1 ч.л.

Приготування:

У миску вбиваємо 2 яйця, додаємо щіпку солі і віночком розбиваємо яйця. Потім всипаємо 200 г цукру і, продовжуючи працювати віночком, збиваємо масу до освітлення. Тепер додаємо вершкове масло, воно має бути не розтоплене, а дуже розм’якшене, і з’єднуємо його з жовтковою масою. В іншій мисці з’єднуємо сухі інгредієнти – 400 г борошна, одну чайну ложку розпушувача та пакетик ваніліну (1,5 г).

Останні новини:  Як зробити смачну підливу з борошна

Борошно в тісто додаємо частинами. Його обов’язково потрібно заздалегідь просіяти. Спочатку перемішуємо віночком, потім беремо дерев’яну лопатку. Коли всипали все борошно, переходимо працювати на стіл. Припилюємо його трохи борошном, кладемо тісто, зверху ще просіюємо трохи борошна і вимішуємо його буквально 2 хвилини. Тісто не прилипатиме до рук, воно виходить дуже м’яке та еластичне.

Робимо з тіста кульку, кладемо її в пакет і відправляємо в холодильник на півгодини. Або можна покласти тісто в морозилку на 15 хвилин. Потім розділяємо тісто на 2 частини, другу частину знову кладемо в пакет і на якийсь час відправляємо в холодильник. Силіконовий килимок присипаємо борошном і розкочуємо тісто в плат товщиною 0,5 сантиметра.

Якщо розкотити тісто тонше, воно вийде дуже хрумке. Беремо будь-які форми і вирізаємо різні фігурки. Також це можна зробити і за допомогою звичайної склянки, головне, щоб краї біля склянки були тонкі, щоб легко вирізати кружечки.

Останні новини:  Як і скільки варити капусту для голубців
Шеф-кухар назвав швидкий рецепт пісочного печива до чаю

Заготовки перекладаємо на лист, застелений пергаментним папером, а з залишків тіста знову формуємо кулю, розкочуємо її, тісто можна присипати цукром, щоб воно було красивим. Щоб цукор прилип до тіста, проходимо по ньому качалкою та вирізаємо фігурки.

Найкраще присипати заготовки після, вже на самому деку, пальчиками трохи придавлюючи цукор. Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 13-15 хвилин. Просте ароматне домашнє печиво готове! Спробуйте приготувати самі!






noviydoctor.com

Останні новини:  Дуже смачні бутерброди з намазкою і шпротами