Пиріжки «Студентські»

28.06.2024   07:21    193

Люблю рецепти, які нагадують смак із минулого. З ними можна згадати дитинство, шкільні чи студентські роки та навіть деякі події. Сьогодні хочу поділитися саме таким. Пам’ятаю, як між парами ми бігали в пиріжкову, де продавалися ці хрумкі та смачні пиріжки з простою начинкою. Вони завжди були свіжими, теплими і швидко втамовували голод. Я дуже любила їх і тепер іноді готую вдома для своїх близьких.

Інгредієнти:

Тісто:

  • молоко – 350 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • дріжджі швидкодіючі – 6-7 г
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 500 г
  • сіль – ½ ч.л.

Начинка:

  • капуста – 400 г
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • сіль, перець – за смаком
  • вершкове масло – 30 г
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Приготування:

Для початку замісимо тісто: Для цього в тепле, але не гаряче молоко додаємо цукор і сухі швидкодіючі дріжджі, добре перемішуємо вінчиком або вилкою.

Останні новини:  Фарш вийде неймовірно ніжним: які хитрощі допоможуть досягти результату

Потім в просіяне борошно додаємо сіль, перемішуємо. Поступово починаємо додавати борошно в рідкі інгредієнти і замішуємо тісто спочатку в мисці, а коли тісто набуде форми, вливаємо в нього розтоплене вершкове масло кімнатної температури. Щоб було простіше, переходимо на робочу поверхню та вимішуємо тісто з маслом до однорідності.

Тісто не повинно липнути до рук і має бути досить м’яким. Перекладаємо назад у миску та накриваємо рушником.

Залишаємо підніматися хвилин на 40, а поки що займемося начинкою.

Начинка складається з трьох овочів: Овочі ми будемо трохи обсмажувати, тому не змішуйте їх. Капусту тонко шаткуємо, перекладаємо в миску. Потім дрібно ріжемо цибулю і трем на великій тертці моркву. Щоб капуста була м’якша і соковитіша, трохи її солимо і мнемо її руками. Вона повинна зменшитися в обсязі приблизно вдвічі, але залишитися хрусткою.




Тепер розігріваємо у сковороді вершкове масло. Щоб воно не горіло, додаємо трохи рослинного. Як тільки розігрілося масло, обсмажуємо на ньому цибулю до прозорого стану, потім додаємо моркву і недовго обсмажуємо разом. Далі до овочів відправляємо капусту.

Останні новини:  Види локшини Вок – які вони бувають

Вона має залишитися практично свіжою, тому обсмажуємо овочеву суміш буквально ще одну-дві хвилинки. Злегка солимо, додаємо чорний перець до смаку, перемішуємо і знімаємо з вогню остигати.

Ось так виглядає начинка у готовому вигляді.

Минуло близько 40 хвилин.

Тісто збільшилося в обсязі приблизно вдвічі. Перекладаємо його на робочу поверхню і злегка обминаємо, роблячи з нього джгут. Далі ділимо на порційні шматочки (з такої кількості тіста у мене виходить 17-19 пиріжків).

Беремо один шматочок, розминаємо його в корж руками або розкочуємо качалкою. Викладаємо одну столову ложку начинки та формуємо пиріжок: спочатку защипуємо центр, а потім по краях. Якщо бажаєте, то шов можна зробити фігурним, як при ліпленні вареників.

Останні новини:  Універсальний крем для тортів, еклерів та бісквіту

Коли всі заготовки зроблені, ставимо на сильний вогонь розігріватися велику кількість олії.

Щоб витрата олії була меншою, я смажу в сотейнику. Пиріжки мають у ньому плавати, як у фритюрі. Так скоринка стає хрумкою, що відрізняє ці пиріжки від звичайних смажених на сковороді або печених у духовці.

У добре розігріту олію опускаємо пиріжки. Готуються вони дуже швидко. Обсмажуємо спочатку з одного боку, потім перевертаємо та доводимо до готовності з іншого.

Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Подивіться, які пиріжки рум’яні. А які вони хрусткі – це треба чути! Тісто повітряне, а начинка, незважаючи на те, що з простих продуктів дуже смачна. Капуста трохи хрумка, але при цьому повністю готова.

Начинка соковита та дуже смачна! А ще я готую такі пиріжки з картопляним пюре та Вам рекомендую! А яка начинка у Вас найулюбленіша?


novosti24.kyiv.ua