Не зможете заснути до ранку: вечеря, яка викликає безсоння

08.05.2024   15:00    272


Безсоння може мати безліч причин, включаючи неправильне харчування. Те, що ми вживаємо перед сном, може мати як позитивний, і негативний вплив на нашу здатність засипати. Вчені виділили інгредієнти, уникнення яких рекомендується перед сном, пише Arguments.


Австралійські дослідники провели експеримент із групою молодих людей, які мали слідувати певному раціону перед сном. Учасників поділили на дві групи: одні споживали менш гостру їжу, тоді як інші додавали у свою вечерю гострі соуси та гірчицю.

Останні новини:  Названий стовідсотковий прихований симптом діабету

Учасники другої групи зазнавали труднощів як із входом у легку фазу сну, так і з перебуванням у глибокій стадії. Отже, вони потребували більше часу на сон, але його якість страждала.

Це відбувалося через підвищення температури тіла після вживання гострої їжі, що негативно позначалося якості сну. Крім того, гостра їжа може викликати неприємні відчуття у шлунку, такі як печія або дискомфорт у верхній частині живота, що також заважає засипати.



Експерти також виділили інші продукти, які краще уникати перед сном. Сюди входять важка та калорійна їжа, смажені страви, цитрусові, газовані напої, кофеїн, алкоголь та м’ята.

Останні новини:  Спеціаліст назвав найнебезпечніший спосіб спалювання жирів

До цього лікарі розповіли, чому корисно спати голяка.


clutch.net.ua