У Пентагоні сказали, скільки винищувачів отримає Україна цього року

27.04.2024   06:31    1864

Формат “Рамштайн” нарощує зусилля для задоволення термінових потреб України на полі бою.

Як передає кореспондент , про це міністр оборони США Ллойд Остін заявив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (“Рамштайн-21”), яке відбувається у віртуальному форматі.


Остін сказав, що два роки тому вперше було проведено засідання у форматі “Рамштайн”. Він нагадав, що на першому засіданні пообіцяв, що будуть “зрушені гори”, аби допомогти Україні. За його словами, Контактна група саме цим і займається, докладаючи величезних зусиль задля задоволення оборонних потреб України.

Він додав, що впродовж двох років українські війська надихали міжнародну коаліцію з близько 50 країн. “Українські друзі, ми знаємо, який ви усі несете тягар. І ви усі маєте знати, що ми усі підтримуємо вас. Ми досі це робимо і ми не відступимо”, – наголосив Остін.



Міністр оборони США нагадав, що цього тижня в США остаточно затвердили додаткову допомогу для України на суму 60,8 млрд доларів. Остін сказав, що агресія російського диктатора Володимира Путіна проти України є проблемою для безпеки усіх країн. “Ми повинні продовжувати боротися з нею спільно”, – наголосив Остін і додав, що є налаштованим на це.

Останні новини:  Франція “відібрала” в Італії багет: титул за найдовший хлібець світу втрачено

Як відзначив міністр оборони США, два роки тому Путін думав, що просто захопить Україну, яку він не вважав справжньою країною, і що українці не будуть боротися заради своєю демократії, а світ буде осторонь. “Путін помилявся у кожному аспекті. Він не розраховував на українську стійкість. Він не розраховував на усіх нас”, – підкреслив Остін.



Як відзначив міністр оборони США, за два роки учасники засідання у форматі “Рамштайн” зобов’язалися надати більше 70 систем ППО середньої та великої дальності разом з тисячами ракет. Україні було надано понад 3 тисячі одиниць бронетехніки, у тому числі понад 800 основних бойових танків, а також десятки тисяч протитанкових ракет.

Останні новини:  США відреагували на майбутні ядерні навчання Росії

Також цього року в Україну почнуть прибувати літаки F-16. Очікується, що Україна отримає спочатку більше ескадрону винищувачів. “Ця Контактна група продовжує нарощувати зусилля для задоволення найбільш нагальних потреб України”, – наголосив Остін.

Він зазначив, що на сьогоднішньому засіданні важливе місце буде приділятися посиленню протиповітряної оборони України. Як нагадав Остін, Росія здійснює дедалі більше люті атаки на українську критичну інфраструктуру, у тому числі завдає ударів по електростанціям. Усе більше цивільних в Україні від цих атак гине.

Останні новини:  Макрон вітає зобов'язання Китаю не продавати Росії зброю

“Ми приділимо особливу увагу сьогодні зміцненню української системи ППО. Україна гостро потребує більше систем протиповітряної оборони, і терміново потребує більше перехоплювачів. Сьогодні це буде великим пріоритетом для нас усіх”, – наголосив Остін.

Він додав, що Україна також потребує більше артилерії і бронетехніки для захисту громадян і повернення окупованої території. “Ми збираємося зробити все, що зможемо, аби допомогти”, – сказав Остін.

Допомога Україні від США: коли очіуц

Цьому передувало схвалення в обох палатах Конгресу законопроекту про додаткову допомогу для України на загальну суму в 60,8 млрд доларів.


uapress.kyiv.ua