ФРН швидко прийде на допомогу союзникам - Шольц

07.05.2024   23:00    384
ФРН швидко прийде на допомогу союзникам - Шольц

Фото: MOD

Німеччина готова оперативно направити 35 тисяч військових для підтримки союзників


Німеччина сповнена рішучості захищати “кожен квадратний сантиметр” території НАТО в разі російського нападу на одну з країн Альянсу.

Німеччина готова оперативно розгорнути свої сили задля підтримки союзників у кількості 35 тисяч підготовлених військовослужбовців. Про це у понеділок, 6 травня, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє прес-служба уряду Німеччини.

Останні новини:  США змінять політику щодо ударів по Росії - ЗМІ

“Безпека наших балтійських союзників – це наша безпека. Німеччина рішуче налаштована захищати кожен квадратний сантиметр території Альянсу. Напад на вас – це також напад на нас. Цього не можна допустити”, – сказав Шольц під час пресконференції з прем’єр-міністркою Латвії Евікою Сіліною, прем’єр-міністркою Естонії Каєю Каллас і прем’єр-міністркою Литви Інґрідою Шимоніте в Ризі.

Останні новини:  Ватикан посилює боротьбу з імовірними “надприродними явищами”

Він зауважив, що ФРН відреагувала на російське вторгнення в Україну і Бундесвер буде зосереджуватися на захисті північно-східної та центральної Європи.



“Майже 35 000 німецьких солдатів готові швидко надати допомогу нашим союзникам у надзвичайних ситуаціях”, – запевнив Олаф Шольц.

Німеччина, зокрема, відповідає за захист повітряного простору в Естонії та Латвії і розмістить цілу бригаду в Литві.




korrespondent.net

Останні новини:  Британія покарала Росію за торгівлю з КНДР по схемі “нафта за зброю”