ХАМАС погодився припинити вогонь у Секторі Гази: деталі угоди

07.05.2024   22:21    925

Лідер терористичного угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія повідомив посередникам від Катару та Єгипту, що угруповання прийняло їхню пропозицію про припинення вогню в секторі Газа після майже семи місяців війни.

Про це пише Barron`s із посиланням на AFP.Зазначається, що Ісмаїл Ханія розмовляв телефоном із прем’єр-міністром Катару шейхом Мохаммедом бен Абдулрахманом Аль Тані та міністром розвідки Єгипту Аббасом Камелем “і поінформував їх про схвалення ХАМАСом їх пропозиції щодо угоди про припинення вогню”. Однак високопоставлений представник ХАМАС підкреслив, що “це не означає, що припинення вогню вже набуло чинності”, зазначивши, що “ізраїльська сторона ще не повідомила про свою позицію”.

Останні новини:  Пісторіус просить у німецького уряду додаткові 3,8 мільярда євро для України

М’яч зараз на боці ізраїльської армії, незалежно від того, чи погодиться вона на угоду про припинення вогню чи перешкодить їй” , – заявив високопосадовець на умовах анонімності, оскільки він не був уповноважений публічно говорити про переговори.

Заява ХАМАС була зроблена після того, як Ізраїль у понеділок закликав палестинців покинути східний Рафах перед наземним вторгненням у південне місто Газа. У Рафасі, де мирні жителі не знали, як діяти з приводу наказу про евакуацію, цю новину зустріли з радістю, вони вітали і стріляли в повітря від почуттів, що їх переповнюювали.

Останні новини:  США та Іран ведуть регіональні переговори - ЗМІ


expert.in.ua