Чорний лабрадор-поліцейський з Міннесоти вміє шукати втрачені флешки і мобільні телефони

27.04.2024   00:50    539

У поліції штату Міннесота з’явився співробітник, який зможе вирішити головну проблему всіх бізнесменів, студентів і просто розсіяних людей. Тепер втрата флешки і смартфона не буде коштувати жителям міста нервів, адже їм все знайде спеціально навчена собака.


Що сталося

Чорний лабрадор на прізвисько Сота став першою службовою собакою у своєму штаті, яка вміє знаходити телефони і різні пристрої на зразок SD-карт і USB-флешок. Тепер злочинці, які вирішили позбутися мобільних гаджетів або засобів для зберігання інформації, опиняться в полі зору цього пса. Не виключено, що у вільний від погоні за кримінальними авторитетами час собака також допоможе людям, які втратили свої гаджети і не можуть їх знайти.

Останні новини:  Кіт задира отримав від брата “заспокійливий” силовий прийом

На сьогодні собак з такими здібностями небагато. Похвалитися вмінням відчувати запах оксиду трифенілфосфіну — речовини, якою покривають переважно карти пам’яті, — можуть тільки деякі пси. В Америці на цьому терені залучено близько тридцяти собак, хоча це не найбільш унікальна здатність.



Однак поліція вже визнає, що лабрадор Сота буде незамінним помічником у їх майбутній спільній роботі. Знаходити флешки в траві або у квартирі злочинця людям вдається з труднощами, особливо якщо вони ретельно заховані, і частіше це випадковість, ніж результат осмисленого пошуку. Собаці ж виконати таке завдання буде набагато простіше, а значить, знаходження в якості доказів флеш-пристроїв в поліцейській дільниці Міннесоти стане буденністю.



Трохи передісторії

Останні новини:  Курйоз: Путіну показали російського робота, що намагається зірвати помідор

До слова, випробування Соти почалися ще в травні 2020 року. І всього за якихось п’ять місяців собака вже взяла участь у розкритті десяти злочинів. Деякі з них стосувалися фінансових питань, а найсерйозніші — вбивств. Причому кожен раз Соті знаходилося місце в робочому процесі. Вона змогла знайти 21 пристрій, один з яких було особливо важко виявити. Ним виявився стільниковий телефон з місця вбивства.

Поки успіх Соти дозволяє припустити, що і інші представники її виду зможуть допомогти в розслідуванні злочинів. Правда, наскільки швидко чорні лабрадори або інші собаки з подібною здатністю стануть нашими вірними друзями у виявленні флешок з фінальною редактурою диплома або важливого звіту, над яким ви працювали всю ніч, сказати важко.

Останні новини:  Щеня трохи втомилося і заснуло прямо на столі у грумера

Тому зараз нам залишається покладатися тільки на самих себе. Наприклад, користуватися переважно хмарними сервісами, робити копії документів, створити спеціальне місце для флешок, а також обзавестися кишенею для телефону, з якого він не випаде і не загубиться. Так як Сота з Міннесоти навряд чи приїде, щоб допомогти в пошуках.