Вчені виявили ртуть в одній із найбільш споживаних у світі риб

07.05.2024   14:22    3922

Видобуток та спалювання вугілля супроводжуються виділенням ртуті. Понад 50 років тому викиди цього отруйного елемента були обмежені. Контроль над забрудненням діє лише суші. Весь цей час ртуть продовжувала потрапляти до океану. Про це пише ВВС.

Вчені встановили, що вона накопичується у тунцях, які споживають заражений видобуток. Тунець є одним із найбільш затребуваних на ринку видів промислових риб. Щороку люди споживають тонни тунця. При цьому вони навіть не здогадуються про небезпеку, що їм загрожує.

Останні новини:  Гігантський шматок космічного сміття впав прямо на канадську ферму

Автор дослідження Аніас Медьє з цього приводу зазначив, що в 1971-2022 роках рівень ртуті в тунцях, які мешкають в Тихому океані, залишався незмінним. Винятком у цьому відношенні була північно-західна частина океану. Там рівень ртуті збільшувався через викиди електростанцій, що працюють в Азії.



Медьє підкреслив, що ртуть накопичувалася в тунцях десятиліттями. У зв’язку з цим навіть при значному скороченні шкідливих викидів концентрація цієї отруйної речовини в океані почне зменшуватися не відразу. Людям необхідно буде набратися терпіння, щоби побачити результат.

Останні новини:  Науковці заявили про загрозу відключення електроенергії у космосі


inforoom.com.ua