Виробництво Fisker Ocean зупинено через проблеми бренду

07.05.2024   15:31    469
Бренд електрокарів Fisker знаходиться у важкому фінансовому стані, а виробництво кросовера Ocean зупинено.

Минулого року Fisker представив чотири нові електромобілі й основною моделлю для просування на ринку став кросовер Ocean. Проте за рік автомобільний бренд не зміг набрати достатніх обертів, аби забезпечити постійний прибуток та подальше виробництво. 


Зупинка виробництва 

Fisker Ronin, Pear, Alaska

Fisker Ronin, Pear, Alaska



Минулого тижня під час звіту про прибутки за перший квартал компанія Magna International заявила, що виробництво Fisker Ocean все ще не працює, і «припускається, що подальшого виробництва» не буде.  



Це все ще неофіційне оголошення від Fisker, і «припущення» не є остаточною позицією Magna. Тим не менш, це досить жахливо, враховуючи поточний стан Fisker. 

Останні новини:  Автомеханік розкрив секрет, що подовжує термін служби ременя ГРМ

Magna International — це компанія, яка збирає Ocean для Fisker. Виробництво здійснюється через компанію Magna Steyr, дочірній підрозділ із виробничими потужностями в Австрії. Збирання Ocean було припинено ще на початку березня протягом передбачуваної шеститижневої паузи. Але цей термін вже давно минув. 

Моделі Fisker на 2025 рік

Моделі Fisker на 2025 рік

Генеральний директор Magna International Свамі Котагірі у розмові про прибутки компанії за 1 квартал сказав: 

«Важливо, щоб я надав оновлену інформацію про наш поточний стан програми Fisker Ocean. Виробництво автомобіля наразі призупинено. Наш поточний прогноз, опублікований сьогодні, передбачає відсутність подальшого виробництва. Відповідно до розкриття інформації ми надали в нашій щорічній інформаційній формі це припущення, й це зменшить наші продажі у 2024 році приблизно на 400 мільйонів доларів США та вплине на нашу скориговану маржу EBIT приблизно на 25 базисних пунктів». 

Пізніше під час розмови головний фінансовий директор Magna International Пет Макканн також згадав, що компанія припускає, що «більше не буде виробляти Fisker Ocean». 

Останні новини:  Один з найбільш непривабливих автомобілів у світі повернеться як конкурент Renault Duster

Наразі компанія Fisker жодним чином не коментує ситуацію. 

Банкрутство на порозі 

Fisker Force E

Fisker Force E

Звичайно, ні для кого не секрет, що Fisker на межі банкрутства. Переговори про партнерство з автовиробником, щоб допомогти компанії з грошовими потоками, розпалися ще в березні.  

Компанія Fisker раніше заявляла, що у неї немає коштів для виживання до кінця року, і незабаром після цього були різко знижені ціни на кросовери Ocean 2023 модельного року. 

Нещодавно ходили чутки, що компанія веде переговори з більшою кількістю автовиробників щодо можливого партнерства. Однак ціна акцій впала, а повідомлення про проблемні перші примірники Ocean стають все більш поширеними. 

Останні новини:  Електричний кросовер Skoda Elroq вперше помітили під час випробувань: опубліковані фото


motorcar.com.ua