Названий дешевий фрукт, який захищає від хвороб мозку

22.05.2024   23:34    274

Доступний дешевий фрукт – яблука – був названий медиками національної служби охорони Здоров’я Великобританії (NHS) одним з кращих борців з хворобами мозку, включаючи недоумство.

За словами лікарів, раціон харчування впливає на функціонування мозку, і для його захисту від розвитку дегенеративних процесів, деменції дуже корисно їсти яблука (тим більше що цей фрукт аж ніяк не екзотичний, а дешевий і поширений).

Останні новини:  Як зберегти молодість: 7 помилок в харчуванні, що прискорюють старіння

Представники NHS констатують: яблука сприяють здоровому функціонуванню мозку завдяки високому рівню флавоноїдів. Ці речовини мають потужні антиоксидантні властивості, що неодноразово підтверджувалося науковими дослідженнями.

Експерти посилаються на дані, отримані дослідниками з Університету Кардіффа. Вони виявили, що насичений флавоноїдами раціон харчування здатний підвищувати когнітивні здібності і перешкоджати розвитку негативних процесів в мозку, що ведуть до появи хвороби Альцгеймера.

Останні новини:  Список продуктів, у яких міститься багато натурального природного колагену для шкіри

“Було встановлено, що люди, які споживають велику кількість флавоноїдів, менше схильні до розвитку хвороб мозку, хоча точний механізм впливу даних речовин поки залишається не виявленим”, – розповіли лікарі.

Вони додали, що, крім яблук, корисні мозку сполуки містять також цитрусові, бобові і ягоди.


elegantwoman.kyiv.ua