Денний сон не корисний: лікар пояснює, чому не треба спати вдень

21.06.2024   21:00    1144

Денний сон може посприяти проблеми зі сном вночі, і в цілому корисний тільки за умови, що він дуже короткий, говорить дослідник сну Ханс-Гюнтер Весс (Німеччина).

Багатьом людям подобається побалувати себе денним сном, особливо у вихідні дні, і тим більше на пенсії. Сомнолог Ханс-Гюнтер Весс не радить цього робити: в інтерв’ю він пояснив, чому денний сон не корисний для більшості людей. Експерт заявив, що

Останні новини:  Секрет довголіття китайців: 5 простих звичок, які потрібно запозичити

Cон днем тривалістю більше 30 хвилин марний для дорослих.

Сон не повинен бути занадто довгим, стверджує фахівець. Якщо людина спить більше півгодини, вона зісковзує в фазу, відому як швидкий сон, і при пробудженні виявляється дуже млявою, загальмованою. Проходить досить багато часу, перш ніж її організм знову входить у форму.

Останні новини:  Синяки на тілі можуть виникати через дефіцит вітаміну K

Крім того, спати вдень не потрібно понад 30 хвилин, щоб не шкодити нічному сну. Полуденний сон знімає напругу, через що ввечері важче заснути, пояснює сомнолог.

Ханс-Гюнтер Весс підкреслив, що спати вдень без негативних наслідків для подальшої роботи і засипання ввечері можуть діти і ті, хто не має ніяких проблем зі сном.

Останні новини:  Як щоденна чашка кави зміцнює здоров’я

“Дорослим людям вдень краще не спати. Якщо і дозволяти собі дрімати, то не довше 20 хвилин і не після 15 годин”, – така думка фахівця.

У свою чергу, людям, що страждають безсонням, особливо важливо не спати в денний час.