Розкрито філософію нового BMW M5 – ставка на важкий гібрид

04.09.2024   08:31    567

Менеджер проєкту нового BMW M5 пояснила ставку на важкий гібрид. У ґрунтовній бесіді з румунським виданням Autocritica Даніела Шмід пояснила, що ставка на гібрид, який заряджається, зумовлена функціональністю і гнучкістю: мовляв, без активації ДВЗ можна проїхати до 69 кілометрів, а зв’язка з V8 забезпечує видатну динаміку. При цьому BMW стверджує, що батарея “не сильно обтяжила всю систему”. Про це пише Nnews.

Останні новини:  Автомеханік розкрив спосіб, як уникнути серйозних поломок у будь-якій машині

Гібридний BMW M5 важить 2435 кілограмів, тобто споряджена маса суперседана більша, ніж у рамного позашляховика Chevrolet Tahoe. Однак Даніела Шмід наполягає, що ніхто з тих, хто протестував новинку, не залишився розчарований. Щодо повідомлень у соцмережах, то до них у BMW ставляться поблажливо: думки людей, які роблять поспішні висновки, маркетолог порівняла з дегустаторами вин, які не куштували напій.

Останні новини:  В Україні з’явився новий електропозашляховик Rivian із запасом ходу понад 600 км

Зростання маси та габаритів Даніела Шмід назвала природною еволюцією, оскільки до нових автомобілів висувають певні вимоги щодо комфорту, безпеки та екології. Утім, менеджерка проєкту BMW M5 визнала, що на перегонній трасі зайві кілограми можуть нашкодити. Однак статистика показує, що реальні покупці суперседана практично не виїжджають на трек.

Даніела Шмід дала зрозуміти, що розробники відмовилися від ідеї позбавити BMW M5 двигуна внутрішнього згоряння або вдатися до даунсайзингу. Мовляв, у США “абсолютно необхідний” мотор V8. До того ж, рівень технологій наразі такий, що оптимальною з погляду продуктивності порахували гібридну систему на основі “бітурбовосьмірки”.

Останні новини:  Jeep Avenger отримав низьку оцінку в краш-тестах


newsauto.com.ua






1111529