П’ятирічна дитина сіла за кермо Lamborghini Revuelto

25.08.2024   21:00    387

У Туреччині п’ятирічний Зайн Софуоглу встановив новий рекорд швидкості, розігнавши Lamborghini Revuelto до 310 км/год. Цей юний автолюбитель вже не раз ставав зіркою інтернету завдяки своїм вражаючим навичкам водіння, незважаючи на такий юний вік. Про це пише Аvtosota.

Зайн, син колишнього чемпіона світу з мотоперегонів Кенана Софуоглу, відомий своїми ранніми досягненнями в автоспорті. Раніше він привернув увагу, виконуючи дріфт на Ferrari SF90 Stradale у віці всього трьох років. Тепер він отримав можливість керувати одним з найпотужніших суперкарів у світі — Lamborghini Revuelto.

Останні новини:  Новий BMW X5 2026 року помічений у фотооб’єктивах папараці

Для того, щоб дитина могла керувати автомобілем, у Revuelto були внесені спеціальні зміни: педалі газу та гальма подовжили, а сам Зайн сидів у дитячому кріслі. Під керівництвом свого батька, який сидів на пасажирському сидінні, хлопчик зумів розігнатися до рекордних 310 км/год на порожній злітно-посадковій смузі. Цей результат робить його одним із найшвидших водіїв свого віку.

Останні новини:  В Україні помітили рідкісний преміальний кросовер Cadillac

Після встановлення рекорду Зайн продемонстрував свої навички, виконавши кілька ефектних дріфтів, змусивши задні колеса Lamborghini димитися і наповнивши повітря ревом 6,5-літрового V12.

Кенан Софуоглу, батько Зайна, п’ять разів ставав чемпіоном світу у серії Supersport і, схоже, передав свою пристрасть до швидкості свого сина. Зайн вже досяг значних успіхів у картингу і мотоперегонах, і якщо він продовжить у тому ж дусі, його майбутнє в автоспорті виглядає дуже перспективним.

Останні новини:  В автомобільне пальне будуть додавати 5% біоетанолу з наступного року


newsauto.com.ua