В Україні створили електричну вантажівку за 8000 євро

13.09.2024   09:31    797

У 2024 році українська компанія з Миколаєва MeGoElectric UA представила нову модель електровантажівки, орієнтовану на місцевий бізнес-ринок. Ця легка електрична вантажівка, відома як Courier, важить 500 кг і може перевозити до 1000 кг вантажу. Примітно, що автомобіль коштує від 7000 до 8000 євро, що робить його доступним варіантом для малого бізнесу.

Останні новини:  Захисна сітка на радіатор автомобіля приносить більше шкоди, ніж користі: експерти

Courier має запас ходу 100 км на одному заряді, який можна збільшити, додавши додаткові акумулятори. Він оснащений електродвигуном потужністю 3 кВт і розвиває максимальну швидкість 60 км/год. Крім того, йому не потрібні потужні зарядні станції; його можна заряджати за допомогою стандартної електричної розетки.

Окрім «Кур’єра», MeGoElectric UA розробила розширену версію електровантажівки Liberty. Вона має подовжену колісну базу та може перевозити до 1 метричної тонни вантажу. І моделі Courier, і Liberty мають гнучку конструкцію, що дозволяє збільшити колісну базу до одного метра, збільшуючи загальну довжину автомобіля до 4 метрів. Подовжена версія забезпечує більшу універсальність, особливо для підприємств, яким потрібна більша вантажопідйомність, зберігаючи при цьому компактний і маневрений автомобіль для міської їзди.

MeGoElectric UA Courier

У компанії підкреслюють, що Courier є високоенергоефективним, споживаючи менше ніж 10 кВт/год на 100 км. Це низьке споживання енергії призводить до експлуатаційних витрат лише в 1 євро за 100 км.

Останні новини:  В Україні прогнозують падіння продажів авто з пробігом


avtosota.com






1111529