Водіння авто без номерних знаків: чому це незаконно та які штрафи застосовуються

13.09.2024   09:03    163

Керування автомобілем без номерних знаків становить значний ризик для громадської безпеки, оскільки дозволяє транспортним засобам уникати ідентифікації у випадках порушення правил дорожнього руху чи навіть більш серйозних злочинів. Відповідно до правил дорожнього руху транспортні засоби завжди повинні мати добре видимі номерні знаки, які відповідають певним стандартам розміру, формату та розміщення. Закривати або змінювати номерні знаки суворо заборонено.

Останні новини:  Китайці повністю розкрили новий спільний кросовер Geely і Volvo

Законодавство України передбачає штраф у розмірі 1190 гривень (70 неоподатковуваних мінімумів) за водіння без номерних знаків або використання невідповідних. Це включає в себе брудні таблички, які неможливо прочитати з відстані 20 метрів, або таблички, встановлені неправильно, наприклад у перевернутому положенні або закриті предметами. Немає винятків для водіїв, навіть якщо номери втрачені або вкрадені; вони залишаються відповідальними як за їх заміну, так і за сплату штрафу, якщо їх зупинить поліція.

Останні новини:  Вантажівки Renault Trucks отримали кузовні надбудови від українських майстрів

Підсумовуючи, регулярна перевірка номерних знаків після паркування в небезпечних місцях або їзди в складних умовах може допомогти уникнути штрафів і переконатися, що ваш автомобіль відповідає закону.


avtosota.com






1111529