В автомобільне пальне будуть додавати 5% біоетанолу з наступного року

12.09.2024   18:00    721

З 1 травня 2025 року на паливний ринок України чекають значні зміни. Після схвалення Верховною Радою 4 червня 2023 року закону №3356-д відтепер бензин повинен містити не менше 5% біоетанолу. Цей екологічно чистий компонент, отриманий із сільськогосподарських джерел, є важливим кроком до зменшення залежності від викопного палива.

Цей крок змінить динаміку на ринку палива, посиливши вплив на сільськогосподарський сектор, який постачатиме біоетанол. У той час як інші країни, такі як Бразилія та Індія, інтегрували більший відсоток біоетанолу, Україна робить перші кроки в цьому напрямку.

Останні новини:  Водіям варто потерпіти: скоро очікується різке зниження цін на бензин та дизель

Щоб підтримати ці зміни, ОККО Груп, паливний роздрібний оператор в Україні, будує новий завод з виробництва біоетанолу. Очікується, що проєкт, який частково фінансується за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у розмірі 60 мільйонів євро, скоротить викиди парникових газів на 70% у порівнянні з традиційними видами палива.

Ця зміна сигналізує про початок нової ери для паливної промисловості України, і в майбутньому очікуються нові ініціативи щодо біоетанолу.

Останні новини:  Поліція попередила водіїв про небезпеку на дорогах під Києвом


avtosota.com






1111529