Названо країну, де очікується найбільший приріст багатіїв

12.08.2024   18:41    205

У найближчі кілька років в Індії очікується найшвидше зростання кількості надбагатих людей у світі, повідомляє CNBC з посиланням на дані лондонської консалтингової компанії Knight Frank.

Надбагате населення Індії

Так, тільки за минулий рік чисельність надбагатого населення Індії – людей із чистим капіталом не менше $30 млн (UHNWI, Ultra high-net-worth individuals) – зросла на 6,1%, до 13 263 осіб. Очікується, що вже до 2028 року це число зросте на 50,1%, що зробить Індію країною з найшвидшим зростанням кількості надбагатих у світі.

Останні новини:  Білий дім направив Конгресу секретну доповідь про свою стратегію війни в Україні

За словами президента компанії з управління активами Nuvama Private Алока Сайгала, близько 30% інвестицій індійських UHNWI спрямовують в елітну нерухомість, зокрема в закордонні проєкти.

“Офшор став досить значущою та актуальною темою для індійців сьогодні. Тому люди прагнуть перемістити частину своїх активів за кордон або прагнуть до глобального покриття”, – додав Сайгал.

За даними звіту Knight Frank про добробут, у середньому індієць із числа надбагатих людей володіє більш ніж двома будинками, а близько 12% надбагатих людей Індії планують купити новий будинок у 2024 році.

Останні новини:  У Фінській затоці виявлені збої в роботі GPS

Як уточнив CNBC виконавчий директор компанії з управління активами Anand Rathi Wealth Четан Шеной, Дубай сьогодні є фаворитом для купівлі закордонної нерухомості багатими індійцями.

Сьогодні близько 20% “офшорного пирога” нерухомості Дубая належить індійським інвесторам, зазначає телеканал. За словами опитаних CNBC експертів, ці елітні житлові об’єкти, як правило, можуть здаватися в оренду або купуватися для перепродажу.

Останні новини:  Валютні резерви Китаю зросли до максимуму за 8,5 років

Також серед індійських UHNWI, особливо серед молодого покоління, дедалі популярнішими стають інвестиції в стартапи, розповіли CNBC керуючі активами.

За словами керуючого директора Standard Chartered Bank Нітіна Ченгаппи, інвестування в компанії на ранній стадії розвитку є ще одним способом диверсифікації портфелів. Він зазначив, що індійські надбагаті клієнти загалом розглядають інвестиції в стартапи як “динамічну стратегію створення багатства”, розраховуючи отримати прибутки в таких швидкозростаючих секторах, як фінтех, охорона здоров’я і технології.





expert.in.ua