Tesla працює над бездротовою зарядкою для електрокарів

10.09.2024   23:34    257

Патент на технологію виявили користувачі соцмереж: його опублікувало Відомство з патентів і товарних знаків США 6 вересня 2024 року. Система складатиметься з настінного блоку і зарядної панелі, вмонтованої в підлогу: тобто власник електрокара зможе просто заїхати у свій гараж, і заряджання почнеться автоматично. Очікується, що ноу-хау, яким поки що не можуть похвалитися інші виробники, Tesla продемонструє на прем’єрі роботаксі.

Останні новини:  BMW випустила обмежену партію сучасних X5, виконаних у стилістиці кросовера кінця 1990-х

Минулого року Tesla підтвердила, що працює над системою індуктивної зарядки. Інвестиції в розробку склали 76 мільйонів доларів. Оскільки така зарядка не потребує маніпуляцій із дротами – тобто втручання людини – логічно припустити, що її продемонструють на прем’єрі роботизованого таксі, запланованій на 10 жовтня, якщо, звісно, презентацію знову не перенесуть.

Останні новини:  Названі чотири типові помилки українських водіїв у заторах

Наступним бездротову зарядку може отримати Cybertruck. У внутрішніх документах зазначено, що електропікап заздалегідь забезпечили індуктивними приймачами.

Якщо припущення вірні, Tesla може виявитися першим виробником електрокарів, який освоїть нову технологію. За останні роки її випробували кілька компаній, наприклад Volvo, але жодна поки що не втілила ідею в реальність, а деякі і зовсім відмовилися від неї.

Останні новини:  Топ камер контролю дорожнього руху в Україні, які фіксують найбільше порушників

Варто зазначити, що влітку 2023 року Tesla купила німецьку компанію Wiferion, яка спеціалізується на бездротових зарядних пристроях. Уже в жовтні американський виробник позбувся недавнього придбання, але залишив у своєму штаті кількох інженерів з Wiferion.

nnews.com.ua






1111529