У Фінській затоці виявлені збої в роботі GPS

10.09.2024   21:21    287

У Фінській затоці виявлені збої в роботі GPS

Фото: Getty Images (ілюстративне фото)

Порушення у супутниковому позиціюванні особливо спостерігалися у східній частині Фінської затоки

Відтоді, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, довкола Фінської затоки та Східної Фінляндії спостерігалися масштабні збої в роботі GPS.

У Фінській затоці виявили збої у роботі GPS та GNSS на суднах, тому рекомендували мати при собі карту та не нехтувати традиційними методами навігації. Про це повідомляє Yle у вівторок, 10 вересня.

Останні новини:  Гарріс відреагувала на стрілянину біля Трампа

Берегова охорона Фінляндії поінформувала, що порушення в супутниковому позиціюванні особливо спостерігалися у східній частині Фінської затоки, поблизу Котки та Гельсінкі.

Усіх, хто керує суднами, закликали мати при собі морську карту та переконатися, що навігація традиційними методами також можлива.

Відтоді, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, довкола Фінської затоки та Східної Фінляндії спостерігалися масштабні збої в роботі GPS.

Зокрема нещодавно втручання порушило роботу комерційного авіасполучення.

Останні новини:  Естонський акробат вперше в історії перейшов по канату через Босфор

Колишній командувач Cилами оборони Фінляндії, депутат парламенту Ярмо Ліндберг раніше заявляв, що Росія глушить GPS у регіоні, аби запобігти українським атакам на стратегічні цілі в РФ.

«Росія використовує глушіння для захисту, наприклад, баз, складів, нафтових резервуарів. Водночас вони створюють проблеми для комерційного регулярного руху, що їх зовсім не турбує», — припустив Ліндберг.

Останні новини:  Трамп звинуватив у замахах на своє життя Байдена та Гарріс

Помилкові передачі можуть включати неправдиву інформацію про висоту та місцезнаходження, що викликає попередження, покликані запобігти зіткненню авіалайнерів з горами або зниження нижче безпечної висоти в горбистих або міських районах.

Згодом Міжнародний союз електрозв’язку (МСЕ), що входить до ООН, висловив серйозне занепокоєння у зв’язку з використанням сигналів для створення навмисних шкідливих перешкод.


korrespondent.net




1111529