Tesla працює над бездротовою зарядкою для електромобілів

11.09.2024   00:20    352

Tesla працює над бездротовою зарядкою для електромобілів, відповідний патент вже зареєстрований. Система складатиметься з настінного блоку та зарядної панелі, вбудованої в підлогу: тобто власник електромобіля зможе просто заїхати у свій гараж і зарядка розпочнеться автоматично.

Ще торік Tesla підтвердила, що працює над системою індуктивної зарядки. Інвестиції у розробку становили 76 мільйонів доларів. Оскільки така зарядка не потребує маніпуляцій з проводами — тобто втручання людини — логічно припустити, що її продемонструють на прем’єрі роботизованого таксі, запланованої на 10 жовтня, якщо, звісно, ​​презентацію знову не перенесуть.

Останні новини:  Експерт пояснив, чому авто з дизельними двигунами надійніше, ніж із бензиновими

Наступним бездротову зарядку може отримати Cybertruck. У внутрішніх документах зазначено, що електропікап заздалегідь забезпечили індуктивними приймачами.

Якщо припущення правильні, Tesla може стати першим виробником електромобілів, який освоїть нову технологію. За останні роки її випробували кілька компаній, наприклад Volvo, але жодна поки що не втілила ідею в реальність, а деякі взагалі відмовилися від неї.

Варто зазначити, що влітку 2023 року Tesla купила німецьку компанію Wiferion, яка спеціалізується на бездротових зарядних пристроях. Вже в жовтні американський виробник позбувся нещодавнього придбання, але залишив у своєму штаті кількох інженерів з Wiferion.

Останні новини:  Українці можуть залишитися без водійських прав через "неправильні" фари: роз'яснення


avtomir.ua






1111529