У Росії заявили, що збили 144 дрони - через атаку закривали аеропорти у Москві та Підмосков’ї

10.09.2024   20:41    777

Вночі був атакований підмосковний аеропорт Жуковський – його закривали на приліт та виліт літаків. Рейси з міркувань безпеки не приймали також аеропорти Внуково та Домодєдово.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Уточнюється, що наразі роботу всіх трьох аеропортів відновлено.

Також у ніч на 10 вересня дрони потрапили у багатоповерхові будинки в Раменському Московської області (знаходиться за кілька кілометрів від аеропорту Жуковський). Там виникла пожежа, загинула мешканка 46 років, постраждали ще четверо людей – як мінімум трьох госпіталізували, уточнив губернатор Підмосков’я Андрій Воробйов. Пожежа вже ліквідована.

Останні новини:  РФ продала зерна з окупованих територій на $6 млрд

Повідомляється, що в результаті удару дрона пошкоджено як мінімум двадцять квартир: шість балконів згоріло повністю, ще в шести вибиті шибки, залишилися сліди кіптяви. Очевидці публікують моменти польоту безпілотника, його удару і пожежі.

Ще один безпілотник влетів в іншу багатоповерхівку в Раменському – пошкоджено квартиру, також є постраждалий.

Місцеві жителі та Телеграм-канали повідомляють про третю багатоповерхівку в Раменському, в якій теж виникла пожежа після влучання дрону. Крім того, ще один безпілотник впав у ліс у сусідньому селі Прудки.

Останні новини:  У Росії семикласник напав з молотком на учнів і вчителів

Евакуйованих із будинків мешканців розміщують у пунктах тимчасового розміщення. Зараз там перебувають 43 особи.

Крім Раменського, за інформацією Воробйова, безпілотники збили вночі у Подільську, Люберцях, Домодєдові та Коломні. Про дрони повідомляли і з Кашири. Уламки безпілотника впали на Каширське шосе – його перекрили у бік Москви, повідомила голова округу Домодєдово Євгенія Хрустальова.

Мер Москви Сергій Собянін, у Телеграм-каналі якого всю ніч оновлювалася інформація про дрони, що «летіли на Москву», стверджує, що пожежа в багатоповерхівці в Раменському, де загинула жінка, і в аеропорту Жуковський сталися «при відбитті атак» та від «падіння» уламків». Воробйов використовував нейтральні слова.

Останні новини:  Путін збільшив чисельність армії РФ до 1,5 мільйона військових

За інформацією Міноборони Росії, всього вночі було знищено 144 безпілотники над дев’ятьма російськими регіонами, зокрема 20 – над Московською областю. Ще 72 дрони збили над Брянською областю, решта – над Білгородською, Курською, Воронезькою, Липецькою, Орловською, Калузькою та Тульською областями.




news-xl.net




1111529