Секрет ідеального картопляного пюре

11.09.2024   00:23    223

Здавалось би, що може бути простішим за те, щоб приготувати картопляне пюре. Та чому у ресторанах цей простий гарнір виходить повітряним, ніжним і має приємний вершковий смак, а в домашніх умовах пюре не таке смачне?

Справа в тому, що існує багато різних кулінарних секретів, які потрібно знати, щоб гарнір із картоплі вийшов смачним, як у ресторані.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • вершкове масло – 80 г;
  • молоко – 150 мл;
  • сіль – 1 ч.л.
Останні новини:  За 20 хвилин підсмажую гарячі бутерброди з найпростіших продуктів

Спосіб приготування:

Картоплю миємо, очищаємо і ріжемо крупними шматками. Картоплю можна варити цілою, або порізати навпіл. Таким чином крохмаль не буде виварюватися і консистенція готового пюре буде приємнішою і більш пишною.

Кулінари розповіли, як приготувати ідеальне картопляне пюре
Кулінари розповіли, як приготувати ідеальне картопляне пюре

Картоплю заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після цього додаємо до картоплі сіль, робимо невеликий вогонь і варимо картоплю до готовності. Оскільки картопля нарізана великими шматками, на це може піти близько 40 хвилин.

Після того, як картопля звариться, зливаємо з неї всю воду, додаємо вершкове масло і переминаємо товкачкою до однорідності.

Останні новини:  Скумбрія варена швидко і смачно
Кулінари розповіли, як приготувати ідеальне картопляне пюре
Кулінари розповіли, як приготувати ідеальне картопляне пюре

Для того, щоб пюре мало пишну і повітряну текстуру, потрібно скористатися міксером. Зверніть увагу, що потрібно використовувати саме міксер і ні в якому разі не погружний блендер. Погружний блендер зробить із картоплі клейстер.




Молоко доводимо до кипіння, додаємо до картоплі і збиваємо всю масу міксером 1-2 хвилини.

Останні новини:  Заправка для борщу по-новому

Готове пюре посипаємо нарізаним кропом і подаємо до столу. Пюре стане відмінним доповненням до м’ясних страв, страв із риби, овочів та свіжих салатів.

Готуйте з задоволенням, смачного!


odnaminyta.com






1111529