У РФ та в Криму сталися відключення світла

17.07.2024   16:41    18

У РФ та в Криму також мають проблеми зі світлом

Обмеження діяли у Краснодарському краї РФ, Бурятії та у Криму. Причина — аварія на Ростовській АЕС та Гусиноозерській ДРЕС у Бурятії.

У РФ та в Криму сталися відключення світла

Фото: kafanews.com

Близько мільйона людей у низці регіонів Росії та у частині окупованого Криму залишилися без світла внаслідок аварій. Про це у вівторок, 16 липня, повідомили росЗМІ.

Останні новини:  Дрони вперше атакували Кіровську область РФ

Зокрема через аварійне відключення від мережі енергоблоку Ростовської АЕС у південних регіонах РФ сталися масштабні вимкнення електроенергії.

Тим часом, у Росенергоатомі заявили, що на станції спрацював захист і нібито безпечній роботі об’єкта нічого не загрожує, а радіаційний фон у нормі.

Проте через підвищені навантаження на енергосистему російське Міненерго запровадило тимчасові графіки обмеження споживання електрики обсягом 1,5 гігавата.

Останні новини:  В РФ заарештували іноземця "за контрабанду 13 кг золота"

Обмеження діяли у кількох великих містах, зокрема Ростові-на-Дону, Таганрозі, Краснодарі, Елісті, Анапі, Армавірі, Гелленджику, Новоросійську, Ставрополі. У цих населених пунктах вулиці були без світла, не працювали світлофори, місцями збільшилися затори і проблеми в роботі громадського транспорту та мобільного зв’язку.

На території Криму також були віялові відключення, але там їх пояснили «аномальною спекою». На окупованому півострові також ввели графіки відключення світла. Водночас у Севастополі зупинився рух тролейбусів. Про відключення світла повідомляли і в Євпаторії.

Останні новини:  У Росії виникла пожежа на Рязанській ГРЕС


korrespondent.net