Виключно в лікувальних цілях. Європейці вживали кокаїн ще в 17 столітті - дослідження

29.08.2024   05:30    461

Італійські дослідники з Міланського університету та фонду IRCCS Ca’ Granda Ospedale Maggiore Policlinico di Milano виявили докази вживання кокаїну в Європі ще в XVII столітті.

У рамках дослідження, опублікованого в журналі Journal of Archaeological Science, вчені проаналізували збережені мізки двох людей, знайдених у склепі в Мілані, де ховали пацієнтів лікарні Ospedale Maggiore.

Дослідження показало, що ці люди жували листя коки, що підтверджується наявністю активних компонентів рослини в їхньому мозку. Це відкриття має важливе значення, оскільки раніше вважалося, що вживання коки було поширене тільки в Південній Америці, і тільки в XIX столітті стало відомо про можливості переробки листя для отримання гідрохлориду кокаїну.

Останні новини:  Науковці визначили, чим віра в інопланетян загрожує людству

Команда також вивчила фармакологічні записи лікарні і не знайшла згадок про коку в медичних цілях, що вказує на можливе рекреаційне використання рослини. Вчені припускають, що обидві людини, ймовірно, були бідними, оскільки були поховані в спільних могилах. Це може свідчити про доступність коки та її вживання заради розваги.