Влада Молдови спростувала інформацію про транзит біоматеріалів з України

28.08.2024   18:41    297

Влада Молдови спростувала інформацію про транзит біоматеріалів з України

Фото: Getty Images (ілюстративне фото)

У Молдові спростували чергові російські фейки

Повідомлення пропагандистських ЗМІ продовжує низку фейків, за допомогою яких російська пропаганда намагається просунути твердження, що Україна в перспективі може використовувати біологічні речовини.

Міністерство закордонних справ Молдови спростувало інформацію, що з’явилася в російських ЗМІ, про те, що США нібито вивозили зразки біоматеріалів з України через Молдову. Про це пише NewsMaker у середу, 28 серпня.

Останні новини:  По Землі вдарила потужна магнітна буря

У відомстві заявили, що це вигадка, і наголосили, що Молдова суворо дотримується всіх міжнародних норм проти поширення біологічної зброї.

«У російському онлайн-середовищі поширили хибне та маніпулятивне повідомлення про включення Молдови у схему масового експорту біологічного матеріалу. Ця інформація — чиста вигадка», — заявили в МЗС.

Як зазначили у відомстві, це повідомлення продовжує низку фейків, за допомогою яких російська пропаганда намагається просунути твердження, що Україна в перспективі може використовувати біологічні речовини.

Останні новини:  Гарріс після теледебатів збільшила відрив від Трампа

«Новим елементом у цьому контексті стало твердження про те, що й Молдова нібито залучена до цього процесу на логістичному рівні. Це неправдиві відомості, покликані створити плутанину для того, щоб дискредитувати владу Молдови та європейський шлях нашої країни. Фейкове повідомлення з’явилося на День незалежності, щоб затьмарити свято та викликати розбіжності», — мовиться у повідомленні МЗС.

Останні новини:  Таліби планують отримати російські системи протиповітряної оборони

korrespondent.net