ТОП-3 перевірені способи видалити старий жир з кухонних шаф

29.08.2024   05:00    214

Дверцята кухонних шаф – це просто магніт для липких жирних плям, які буквально в’їдаються в поверхню. Чистити кухонні гарнітури без відповідних засобів — марна справа, однак не всі вони безпечні для ваших меблів.

«Апостроф» розповідає про перевірені способи боротьби з плямами на кухонних меблях за допомогою натуральних засобів.

Кухонні шафи через близькість до плити постійно вкриваються жирними плямами. В ідеалі потрібно очищувати фасади шафок принаймні раз на два тижні вологою тканиною, а потім сухою, але хто з нас насправді так робить? На щастя, є засоби, які допоможуть видалити старі жирні плями з меблі, не пошкоджуючи поверхню.

Усі ці методи безпечні для використання на готових дерев’яних шафах, але завжди випробовуйте їх у непомітному місці, перш ніж використовувати на більших ділянках. Так ви переконаєтеся, що вони не потьмяніють і не знебарвлять обробку шаф.

Останні новини:  4 зодіакальні пари, які не можуть знайти гармонію

1. Рідке мило та вода

Більшість типів кухонних шаф можна мити теплою водою з кількома краплями мильного засобу, який має знежирювальні властивості.

Змішайте кілька крапель рідкого мила (не засобу для миття посуду) у мисці з теплою водою, змоченою в розчині губкою протріть дверцята шафок, щоб акуратно видалити жир і бруд.

Чистою водою видаліть залишки мильного засобу для посуду і ретельно висушіть поверхню серветкою з мікрофібри.

2. Багатофункціональний очисник на основі цитрусових

Цитрусова олія — це натуральний знежирювач, який може бути саме тим, що вам потрібно. Придбайте багатоцільовий засіб для чищення, який містить цитрусову олію. Розпиліть засіб на кухонні шафи та дайте йому постояти кілька хвилин, а потім змийте чистою водою, протріть тканиною з мікрофібри та ретельно висушіть.

Останні новини:  Дві ложки цього засобу допоможуть позбутися вапняного нальоту в чайнику

Розчин для чищення з цитрусових можна зробити вдома. Заповніть банку на три чверті шкіркою цитрусових і залийте їх білим оцтом. Суміш має настоятися протягом двох-трьох тижнів, але коли це буде готово, просто процідіть шкірку та вилийте рідину, що залишилася, у пляшку з розпилювачем. Застосовуйте так само, як і куплений в магазині мийний засіб.

3. Харчова сода і вода

Для складніших робіт може знадобитися трохи більш абразивний засіб для чищення. Дрібка харчової соди може допомогти усунути частинки жиру, що прилипли до поверхні шафок — як легкий луг він добре розчиняє жир у воді.




Змішайте у рівних пропорціях воду та харчову соду, поки не отримаєте пасту. Нанесіть цю пасту на жирні плями чистою серветкою з мікрофібри невеликими круговими рухами.

Останні новини:  Ресторанний спосіб надати блиск посуду після миття

Після того, як ви нанесли цю пасту на всі поверхні шафи, вологою тканиною видаліть надлишки пасти, а сухою тканиною — залишки вологи.

Слідкуйте за тим, щоб ретельно висушити шафи після чищення. Якщо ви це зробите, сода може проникнути в матеріал ваших шаф і спричинити видимі пошкодження.