В Україну повертається сильна спека: названо точні дати

28.08.2024   13:24    474


До кінця літа в Україні збережеться дуже тепла погода, а у низці областей навіть очікується сильна спека до +35 градусів. 

Про це в коментарі NV розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

Цього тижня спекотна погода не відступить. Втім, невеличкий циклон над Чорним морем впродовж наступних кількох діб принесе трохи хмарності та короткочасних дощів із грозами південним регіонам, які чи не найбільше потерпають від спеки та посухи“, – каже синоптикиня.

Останні новини:  Експерт назвав приховану причину зайвих кілограмів

За її даними, невелике послаблення спеки на півдні слід очікувати в останні дні серпня. вночі буде +17…+22, а вдень +27…+32.

На решті території країни цього тижня без опадів, а температура повітря залишиться у межах +15…+20 вночі і +29…+34 вдень. На узбережжі морів нічна температура сягатиме +23, а за кілька днів – і в інших регіонах.

Останні новини:  Їжа без солі скорочує ризик ранньої смерті, – дослідження

Найспекотніше буде 28-29 серпня у лівобережній частині країни, особливо у східних областях – там місцями очікується сильна спека до +35 градусів“, – повідомила Наталія Птуха.

За її словами, така температура перевищує серпневі норми, адже зазвичай наприкінці календарного літа починається тенденція до похолодання.


chasdiy.org