Як створити ідеальну укладку на коротке волосся: головні секрети від професіоналів

29.08.2024   05:40    306

Невелика довжина локонів дарує безліч переваг. Їх не треба довго мити та сушити, вони завжди виглядають доглянутими та не січуться. А укладання короткого волосся в домашніх умовах перетворюється на захоплюючий творчий процес. Стилісти розповіли про правила укладання короткої стрижки.

Перукарі зазначили, що стильно та красиво укладати коротку стрижку допоможуть різноманітні стайлінгові засоби. Якщо у вас фарбоване тонке волосся, то найкраще використовувати лосьйон для об’єму, який продовжує життя укладання. А якщо у вас натуральний колір волосся, то користуйтеся мусом чи сольовим спреєм.

Для короткого волосся потрібна зовсім невелика кількість. Видавіть трохи засобу на руку, розітріть між долонями та нанесіть його на волосся. Після цього розкладіть пасма за формою стрижки й почніть сушити феном.

Останні новини:  7 помилок, які вбивають сковороди з антипригарним покриттям

Фахівці пояснили, що при сушінні потрібно стежити за напрямом потоку повітря, як ви тримаєте фен і куди дивиться його сопло.

Важливо не скуйовджувати волосся, а сушити за формою стрижки. Орієнтуйтеся на верхівку — як там у вас росте волосся. Якщо розпад локонів іде за годинниковою стрілкою, то в цій зоні можна сушити круговими рухами в цьому ж напрямку, а якщо ж проти, то й сушити так само. Завжди контролюйте положення волосся рукою, пригладжуючи або направляючи пасма в потрібний бік.

Останні новини:  5 дієвих методів впливу, щоб отримати від інших те, що ви хочете

Не забувайте про скроневі зони, на них також ставте насадку фена так, щоб потік теплого повітря був зверху донизу. Потрібно це для того, щоб волосся в цих зонах не стирчало убік.

Після сушіння використовуйте стайлінг, що текстурує: глину, пасту, віск. За словами експертів, він допомагає красиво текстурувати волосся, зафіксувати фінішний напрямок. В результаті укладання не виглядатиме гладким і приплюснутим весь день. Для нанесення стайлінгу не потрібно використовувати гребінець. Формуйте свій фінішний пальцями.

Останні новини:  Чи варто дружити із колегами по офісу

Наприкінці для більшої фіксації можна завдати трохи лаку. Але цей етап можна пропустити, якщо текстуруючі пасти вже впоралися з цим завданням.