Солоні кабачки без оцту

17.07.2024   22:15    124

Тим, хто не любить мариновані очі, можна скористатися цим рецептом і зробити заготівлю на зиму з солоних кабачків. Жодної краплі оцту не потрібно, натомість буде хрін.

Вам знадобиться:

  • 1 кг кабачків;
  • 1 зубчик часнику;
  • 5 г хріну;
  • 10 г кропу;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 1 л води.
Солоні кабачки без оцту на зиму

Солоні кабачки за цим рецептом виходять достатньо хрумкими. Бажано брати молоді тонкошкурі плоди. Цукіні теж підійдуть. Тільки у них краще зняти грубу шкуринку. Якщо у вас сорт кабачків жовтий, теж поорудуйте овочечисткою.

Останні новини:  Лаваш з яйцем і сиром на пательні дуже смачно та просто

Солоні кабачки без оцту на зиму

Кабачки, парасольку кропу та листочок хріну промийте під проточною водою. У кабачків зріже плодоніжки. Наріжте овочі кружальцями завтовшки приблизно 5 мм. Можна, за бажанням, зробити пів кружальця.

Солоні кабачки без оцту на зиму

Перекладіть кабачки у глибоку каструлю. Додайте часник. Якщо любите часниковий присмак, можете покласти не 1 зубчик, а 2-3. Покладіть сюди ж парасольку кропу та лист хріну. Можна додавати ще й духмяний перець, лавровий лист, перець чілі та інші улюблені прянощі.




Воду закип’ятіть, додавши сіль. Залийте кабачки розсолом. Накрийте перевернутою тарілкою, придавіть вантажем. Залиште солитися на 2 доби. Після цього розсіл злийте в каструльку, а прянощі викиньте.

Останні новини:  Що додати в картопляне пюре, щоб було удвічі смачніше
Солоні кабачки без оцту на зиму

Банки поставте на 5 хвилин до мікрохвильової печі, наливши в них трішки води, щоб простерилізувалися. Можете виставити слоїки донизу горлечком у холодну духовку. закрийте дверцята і виставте температуру 100 градусів. за 20 хвилин можна діставати. Кришки прокип’ятіть. Розкладіть кабачки по слоїках. Розсіл закип’ятіть.

Залийте кабачки розсолом, накрийте кришками й закрутіть. Переверніть банки догори дриґом. Накрийте чимось теплим і залиште холонути. Зберігайте солоні кабачки в прохолодному місці.

Останні новини:  Як приготувати маринований гіркий перець


odnaminyta.com