Новий Audi Q5 з'явився на першій фото

29.08.2024   06:21    970
Німецька марка Audi готується представити третє покоління свого найпопулярнішого кросовера Q5. Презентація відбудеться 2 вересня.

Нове покоління Audi Q5 нещодавно вже з’являлось на шпигунських фото у кузові кросовера-купе, а ще раніше у звичайному кузові кросовера. Тепер виробник показав перше офіційне зображення новинки. 

Генеральний директор Audi Гернот Дьолнер сказав в анонсі: «Audi Q5 є втіленням успіху Audi вже більше 15 років. З третім поколінням нашого найуспішнішого кросовера ми почнемо омолоджувати наше портфоліо позашляховиків моделями з ефективним двигуном внутрішнього згоряння та гібридними версіями». 

Останні новини:  Названі найпопулярніші гібриди серпня в Україні

У 2024 і 2025 роках Audi випустить понад 20 нових моделей, понад 10 з яких будуть електричними. Цього року нові електричні моделі були представлені у вигляді Audi Q6 e-tron та Audi A6 e-tron. У той же час компанія омолоджує лінійку моделями двигунів внутрішнього згоряння, такими як сімейство A5, представлене в липні. 

Що відомо про новий Audi Q5? 

Audi Q6 e-tron 2024 року

Нове покоління Audi Q5 доповнить нещодавно представлені A4, A5 Sportback і A5 Avant, з якими майбутній Q5 матиме багато спільних технологій. 

Останні новини:  Обережно - олені: водіїв на Київщині закликають бути вкрай уважними на дорозі

З шпигунських фотографій видно, що новинка також використовує двосторонній підхід до кузова. Знову буде класичний SUV і трохи витонченіший Sportback. Проте тепер обидві версії мають з’явитись одночасно. 




З точки зору внутрішнього простору та технологій, від нового A5 багато чого буде перенесено. Йдеться про вигнутий OLED-дисплей (11,9-дюймові прилади, 14,5-дюймовий інформаційно-розважальний) і додатковий 10,9-дюймовий дисплей для пасажирів від Q6 e-tron. 

Audi A5 2024 року

Під капотом основним має бути гібридний привід MHEV Plus. У новому 2.0 TFSI потужністю 204 к.с., добре відомому 2.0 TDI потужністю 204 к.с. і новому 3.0 V6 TFSI потужністю 367 к.с. у S5 система складається з 48-вольтової літій-залізо-фосфатної батареї ємністю 1,8 кВт-год, ремінного стартера-генератора і нового генератора трансмісії, який розташований безпосередньо на вихідному валу трансмісії. Останній підвищує потужність до 18 кВт і рекуперує до 25 кВт. 

Останні новини:  Stellantis анонсував великі інвестиції та цікаві новинки

Всі двигуни будуть поєднані з 7-ступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням. У 2025 році з’являться два плагін-гібрида на базі 2,0-літрового бензинового двигуна. 


motorcar.com.ua