Розвідка США отримала дані про підгтовку іранського замаху на Трампа, – CNN

17.07.2024   21:21    14

В останні тижні американська Секретна служба посилила охорону Дональда Трампа, оскільки розвідка отримала інформацію про підготовку Іраном замаху на нього.

Як пише CNN з посиланням на джерела, про загрозу було відомо ще до замаху на нього. Наразі немає жодних ознак того, що суботній напад був пов’язаний зі змовою. “У відповідь на зростаючу загрозу Секретна служба різко збільшила ресурси і засоби для захисту колишнього президента Трампа. Все це було зроблено напередодні суботи”, – розповів журналістам чиновник.

Останні новини:  Закликав до миру: після зустрічі із Зеленським Моді поговорив із Байденом та Путіним

Співробітники Секретної служби неодноразово застерігали команду Трампа від проведення мітингів на відкритому повітрі, які становлять більший ризик, ніж заходи, доступ до яких агентство може краще контролювати. Однак мова йде про загальні рекомендації.

У команді Трампа сказали, що не коментують заходи безпеки політика. ФБР, яке веде розслідування суботньої стрілянини, відмовилося від коментарів.

Прес-секретар РНБ Едріенн Вотсон заявила, що на даний момент немає жодного відомого зв’язку між стрільцем Томасом Метью Круксом і будь-ким іншим. “Розслідування суботньої спроби вбивства колишнього президента Трампа є активним і триває. На даний момент правоохоронні органи повідомили, що їхнє розслідування не виявило зв’язків між стрільцем і будь-яким спільником або співучасником змови, іноземним або внутрішнім”, – сказала Вотсон.

Останні новини:  Президенти країн Балтії підписали в Молдові декларацію на підтримку її вступу до ЄС

Постійне представництво Ісламської Республіки Іран при ООН заперечило існування іранської змови з метою вбивства Трампа.

“Ці звинувачення є необґрунтованими і зловмисними. З точки зору Ісламської Республіки Іран, Трамп є злочинцем, який повинен бути притягнутий до відповідальності і покараний в судовому порядку за замовлення вбивства генерала Сулеймані”, – йдеться у повідомленні.

Останні новини:  Мобільні радари з Нідерландів посилять захист від безпілотників


uapress.kyiv.ua