Латвія та Німеччина спільно закуплять дрони для України

16.07.2024   22:41    14

Латвія та Німеччина спільно закуплять дрони для України

Фото: Getty Images

У межах коаліції дронів Латвія та Німеччина закуплять БпЛА для України

У межах коаліції безпілотників реалізують ініціативу щодо забезпечення України розвідувальними безпілотниками, броньованими безпілотниками, БпЛА, оснащеними штучним інтелектом, а також засобами захисту від дронів

Латвія та Німеччина домовилися про спільну закупівлю безпілотників для підтримки України у межах коаліції дронів. Про це повідомило Delfi напередодні, 15 липня.

Останні новини:  Байден розповів, чим закінчиться війна в Україні

На саміті НАТО у Вашингтоні Латвія та Німеччина домовилися про поглиблення співпраці у межах коаліції безпілотників для забезпечення замовлень безпілотників на підтримку України.

«У межах коаліції безпілотників реалізують ініціативу щодо забезпечення України розвідувальними безпілотниками, броньованими безпілотниками, безпілотниками, оснащеними штучним інтелектом, а також засобами захисту від безпілотників», – зазначив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

Він пояснив, що цього можна досягти, запропонувавши іншим учасникам коаліції укласти договори з виробниками безпілотників у Латвії та Німеччині.

Останні новини:  Засновника Telegram Павла Дурова затримали у Франції

Поряд із Латвією до коаліції безпілотників входять також Австралія, Німеччина, Данія, Італія, Канада, Нова Зеландія, Литва, Нідерланди, Польща, Велика Британія, Україна, Франція, Чехія, Швеція та Естонія.

У червні Британія і Латвія оголосили перший тендер на дрони для України. У межах конкурсу будуть відібрані виробники, які зможуть постачати безпілотники у великих масштабах і за доступною ціною.

Останні новини:  В ISW пояснили важливість дозволу США на удари по глибокому тилу Росії

Країни-учасниці коаліції дронів для України підписали меморандум, який передбачає створення спільного фонду на 45 млн євро.

Днями стало відомо, що Швеція приєднується до співпраці щодо безпілотників для України, більш відомої як міжнародна коаліція дронів.


korrespondent.net