Про ці речі розумні люди ніколи не розповідають на роботі

26.08.2024   00:20    198

Коли варто просто промовчати.

Щоб стати в колективі «своїм», часто доводиться розповідати про себе, своє минуле і теперішнє, розкривати особисті вподобання і ділитися наболілим. Нерідко людина забувається і переступає межу — і псує стосунки з колегами, ставить хрест на кар’єрі або сіє насіння інших серйозних неприємностей, інформує Ukr.Media.

Отже: ті самі випадки, коли варто просто промовчати.

Плани на життя

Плануєте переїзд, купівлю житла, вагітність, звільнення? Логічно, що подібні моменти можуть серйозно вплинути на вашу працездатність і робочий настрій. А колеги із задоволенням інтерпретують новину по-своєму — купує квартиру в іншому районі, значить, скоро звільниться. Збирається у відпустку до Франції? Точно берете хабарі — на одну зарплату в Європу не поїдеш! Найнеприємніше, що до керівництва дійде вже фінальний, підправлений оточуючими варіант.

Також не слід розповідати, що ви збираєтеся звільнитися, задовго до того, як знайдеться нове місце. Можуть знайтися доброзичливці, які допоможуть піти значно раніше запланованого терміну.

Політичні вподобання

Ось уже чого точно не можна говорити на роботі. Розбіжності на цьому ґрунті спалахують, як пожежа, і допомагають нажити ворогів у лічені терміни. Щоб не провокувати конфліктів, скандалів, будьте нейтральними. Здорова аргументація в подібних суперечках не допомагає і не впливає на чужий світогляд, а лише налаштовує проти вас.

Останні новини:  Через ці 10 причин ви точно зможете стати щасливою і без чоловіка

Відповідайте просто: «політикою не цікавлюсь» або «мені складно судити зі свого боку». Аналогічно чиніть і при релігійних суперечках.

Чужа некомпетентність

У будь-якому колективі є люди, яким далеко до професіоналів. Вони недостатньо кваліфіковані, не здатні виконувати просту роботу, і про це знають інші співробітники. Не можете вплинути на ситуацію, допомогти колезі просунутися в знаннях — не піднімайте цю тему в суспільстві. Ви зарекомендуєте себе як злоязикої людини, а комусь здасться, що ви хвалитеся. Надмірна критика налаштує проти вас інших людей.

Емоції та почуття

Коли доросла людина поводиться надто емоційно, нервово здригається у відповідь на зауваження і намагається уточнити в оточуючих, наскільки добре чи погано вона виконує роботу, це викликає подив, жалість, а потім і неприязнь. Підтримка в колективі заробляється іншим способом, а от подібною чутливістю і тривожністю можуть грамотно скористатися колеги.




Особисте життя

Одружені та самотні — це два протилежні табори на роботі. Перші нахвалюють сімейне життя, другі хваляться подвигами на любовному фронті. Причому подібна поведінка поширена не тільки в жіночих, але й у чоловічих колективах. Якщо ви почнете ділитися потаємними речами, доведеться примкнути до конкретного табору. Але третя сторона — адекватні люди — взагалі не сприймає обговорення інтимних речей у суспільстві. В очах таких колег ви опуститеся на дно.

Останні новини:  Психологи розповіли, чи можна полюбити чоловіка вдруге і як саме

Не варто заводити і службові романи — якщо ви не хочете опинитися в центрі уваги колективу або стати головним героєм усіх пліток на роботі.

Додаткові доходи та підробіток

Люди заздрісні за природою, тому розповідати про особисті доходи на роботі точно не варто. Зайва відкритість нерідко призводить до того, що деякі оточуючі починають активно просити дати їм у борг, а потім випадково забувають повернути. Це, природно, провокує конфлікти.

Не потрібно повідомляти і розмір заробітної плати, так ви даєте привід для порівняння. Обов’язково знайдеться людина, яка вирішить, що працює більше за вас, а заробляє несправедливо менше. Подібні кадри можуть розгорнути за спиною цілу змову, аби підсидіти тепле місце.

Минуле

Розповіді про бурхливу молодість, про те, як ви пробували наркотики або одного разу спʼяну прокинулися в несподіваному місці, краще залишити для близьких вух. Усі безумні вчинки колеги звʼяжуть з теперішнім — ніхто не знає, наскільки ви змінилися з тих часів. Ви просто продемонструєте відсутність самоконтролю і відлякаєте від себе адекватних людей. А якщо вихвалятися минулими дурницями — люди ще й вирішать, що ви внутрішньо схвалюєте подібну поведінку.

Останні новини:  Найкориснішу ягоду назвала американська дієтологиня

Не треба ділитися і розповідями про веселі посиденьки на вихідних, говорити, як ви любите розслабитися у відпустці, і повідомляти про інші речі, пов’язані з невгамовним характером і алкоголем.

Робота і роботодавець

Часто можна почути, як співробітники говорять на роботі: «набридло робити за копійки», «була б можливість — давно б звільнився» і висловлюють вкрай негативне ставлення до начальства. При цьому стаж їхньої роботи в установі або компанії обчислюється роками. Виникає запитання — це вони собі ціну так набивають чи визнають, що більше ніде не потрібні?

Якщо вас не влаштовує робота або керівництво, кращий вихід — знайти підходящий вам варіант. А вивергати безцільні потоки бруду в порожнечу — безглуздо.

Попереднє місце роботи

Що точно не варто говорити на новій роботі, так це фрази на кшталт «а ми у відділі робили ось так». На новому місці старе краще не згадувати ні в хорошому контексті, ні в поганому. Некрасиві порівняння призведуть до того, що новоспечені колеги будуть ставитися до вас з неприязню.


news-xl.net