Норвегія передала Україні ліцензію на виробництво артснарядів Nammo

25.08.2024   16:47    354

Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що Норвегія передала Україні ліцензію на виробництво артснарядів 155 мм Nammo.

“Вдячні Норвегії за ліцензію на виробництво снарядів 155 мм. Перемовини з норвезько-фінською Nammo тривали вже давно – і я радий повідомити, що сьогодні уряд Норвегії не лише дозволив передачу ліцензії на виробництво артилерійських снарядів НАТОвського калібру українській компанії, але й погодився профінансувати цей процес”, – написав він у Telegram.

Останні новини:  МЗС України закликало хасидів утриматися від паломництва до Умані на Рош га-Шана

Міністр зауважив, що це вже друга ліцензія на виробництво снарядів 155 калібру в Україні – першою була ліцензія від KNDS/Nexter. “Ми завжди будемо вдячні партнерам за допомогу у вигляді снарядів, але ще більше ми вдячні за підтримку саме локального виробництва. Виробляти якнайбільше снарядів в Україні важливо як з точки зору ефективності та логістики, так і з точки зору економіки”, – додав Камишін.

Своєю чергою уряд Норвегії офіційно інформує, що відкрив шлях для передачі норвезьких оборонних технологій Україні, країна виділяє фінансування на це.

Останні новини:  В Україні пенсіонери можуть отримати значні штрафи: про що необхідно пам’ятати

“Норвегія наразі робить внесок, передаючи боєприпаси зі своїх власних запасів і безпосередньо від промисловості. Тепер Nammo хоче поділитися своєю технологією з Україною. Це означає, що українські сили зможуть отримувати постачання швидше”, – каже міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.


expert.in.ua