На озброєнні ЗСУ помітили невідомий бронеавтомобіль

25.08.2024   23:34    727

Українські Збройні Сили отримали на озброєння новий броньований транспортний засіб. Цей бронеавтомобіль розрахований на перевезення десантної групи до 11 військовослужбовців і здатен витримати підрив 10 кг вибухівки. Про це пише mauto.

Даний броньовик був помічений у проморолику 10-ї окремої гвардійської штурмової бригади ЗСУ.

Останні новини:  Держохорона ввела нові обмеження для столичних водіїв

«Машина схожа на південноафриканський бронеавтомобіль Paramount Group Mbombe 6×6, на який було встановлено український бойовий модуль «Спис», який також встановлюють на БМП-1ТС. Цей бронеавтомобіль вже показували під час презентації головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському, і за деякими даними це саме українська ліцензійна версія бронеавто, а не закупівля в ПАР, проте офіційної інформації немає», — зазначають в Telegram-каналі Military Journal.

Броньований транспортний засіб Mbombe 6×6 розрахований на перевезення до 11 осіб, включаючи 3 операторів та 8 десантників. Незважаючи на відсутність V-подібного дна, цей автомобіль здатен витримати підрив 10 кг вибухівки.

Останні новини:  Новий бюджетний кросовер Skoda Kylaq: відомі терміни початку виробництва та старту продажів

Згідно з даними Military Journal, Mbombe 6×6 був закуповувався для потреб армій Йорданії, Лівії та Еквадору, проте детальна інформація про ці угоди обмежена. Крім того, одна з компаній у Казахстані отримала права на виробництво цього бронеавтомобіля і запустила виготовлення модернізованої версії під назвою Barys 6×6 у 2021 році, але наразі не було зафіксовано жодних замовлень.

Останні новини:  Український виробник представив сучасний самоскид із тристороннім розвантаженням


autotheme.info