Удари вглиб РФ: ЗМІ дізналися причини відмови США

25.08.2024   08:41    2628
Удари вглиб РФ: ЗМІ дізналися причини відмови США

Фото: gettyimages

Білий дім має свої причини не дозволяти бити вглиб Росії

Білий дім має надію в майбутньому перезавантажити відносини з Москвою, окрім того, більшість російських літаків вже виведені з радіуса дії далекобійних ракет.

США мають кілька причин, через які не дають Україні дозвіл на удари своєю далекобійною зброєю по території РФ. Одна з них — надія в майбутньому перезавантажити свої відносини з Москвою. Про це у п’ятницю, 23 серпня, повідомило Politico з посиланням на власні джерела.


На думку Білого дому і Пентагона, у України і без цього є можливості для перемоги, сказало джерело видання.

Також один із представників Білого дому заявив, що використання західних далекобійних ракет по Росії може виявитися не таким ефективним, як рекламується. До того ж у ЗСУ обмежений запас таких ракет, а ті, що у них є, можуть не досягти критично важливих російських цілей, які вже виведені із зони їхньої досяжності.

«90 відсотків літаків, які запускають «плануючі бомби» з російського повітряного простору по українській цивільній інфраструктурі, вже вийшли за межі досяжності цих ракет», — заявив виданню високопоставлений представник адміністрації США.

На запит українців Білий дім відповів, що США зрештою захочуть перезавантажити відносини з Москвою, і зняття обмежень на далекобійні удари може звести нанівець ці зусилля.

Дехто у вищих ешелонах апарату національної безпеки Байдена вважає, що Київ може почати публічну кампанію, щоб застрахуватися від будь-якої потенційної значної втрати позицій в Україні найближчими місяцями, за словами однієї людини, знайомої з внутрішніми розмовами Вашингтона і Києва.

Українці кажуть, що їм потрібна більша свобода дій, і все ще оптимістично налаштовані, що вони можуть її досягти.

«Зараз є деякі ознаки того, що Байден може захотіти зробити щось велике в Україні — можливо, зняти деякі обмеження — перед виборами, тепер, коли він не балотується», — наводить видання слова високопоставленого українського радника.


korrespondent.net